Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πρακτικά των συνομιλιών Λαβρόφ-Τραμπ

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πρακτικά των συνομιλιών Λαβρόφ-Τραμπ Facebook Twitter
0

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν το θελήσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύψε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβαθμισμένες πληροφορίες κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.


"Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι είναι δυνατόν, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την καταγραφή της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Τραμπ, στην Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φυσικά στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πούτιν.


Ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όσον αφορά την εγγραφή των συνομιλιών, αν είχε γίνει δηλαδή η εγγραφή των συνομιλιών με μαγνητόφωνο, διευκρίνισε ότι πρόκειται για στενογραφημένα πρακτικά. "Μαγνητοφώνηση δεν γίνεται. Γίνεται καταγραφή από άτομο, το οποίο παρίσταται γι αυτόν τον λόγο στις συνομιλίες".


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, ισχυρίσθηκε ότι ο Λαβρόφ δεν τον ενημέρωσε για καμιά από τις ανύπαρκτες δήθεν διαβαθμισμένες πληροφορίες, ούτε τον ίδιο ούτε κανέναν άλλον.


Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Λαβρόφ -Τραμπ, ενώ σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις δήθεν αποκαλύψεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Σεργκεί Λαβρόφ, δίνοντας του απόρρητες πληροφορίες σχετικές με την δράση του "Ισλαμικού Κράτους" που προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες άλλης χώρας, είπε ότι "στις ΗΠΑ εξελλίσσεται κάποια πολιτική σχιζοφρένεια". Προσέθεσε μάλιστα ότι όποιοι δημιουργούν αυτό το παραλήρημα είναι είτε βλάκες είτε επικίνδυνοι και βλάπτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργώντας εντάσεις στην εξωτερική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM