Πούτιν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε νεοσύλλεκτους στην Ουκρανία

Πούτιν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε νεοσύλλεκτους στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει κανέναν νεοσύλλεκτο στρατιώτη στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τονίζω ότι στρατεύσιμοι στρατιώτες δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες και δεν θα συμμετάσχουν σε αυτές.

»Και δεν θα υπάρξει πρόσθετη κλήση εφέδρων», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

«Οι καθορισμένοι στόχοι υλοποιούνται μόνο από επαγγελματίες στρατιώτες. Είμαι βέβαιος ότι εξασφαλίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του ρωσικού λαού», πρόσθεσε

Νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πλέον αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των τουλάχιστον 150.000 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί εκτός της χώρας πριν από την εισβολή.

«Αυτή είναι η καλύτερη εκτίμησή μας αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων εκεί σε περίπου 100.000, είπε ο αξιωματούχος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία σε χώρες, νατοϊκούς συμμάχους.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM