Πούτιν: Δεν θα έκανα ντους δίπλα σε έναν ομοφυλόφιλο - Δεν έχω κακές μέρες γιατί δεν είμαι γυναίκα

Πούτιν: Δεν θα έκανα ντους δίπλα σε έναν ομοφυλόφιλο - Δεν έχω κακές μέρες γιατί δεν είμαι γυναίκα Facebook Twitter
8

 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει «κακές μέρες» επειδή δεν είναι «γυναίκα» και προτιμά να μην κάνει ντους δίπλα σε έναν ομοφυλόφιλο επειδή δεν θα ήθελε να τον «προκαλέσει». Οι παραπάνω δηλώσεις δεν είναι κάποια καυστική σάτιρα, αλλά έχουν όντως ειπωθεί από τον Ρώσο πρόεδρο στο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν.

Τα σχόλια έγιναν σε σειρά συνεντεύξεων με τον σκηνοθέτη για θέματα που κυμαίνονται από τη γεωπολιτική μέχρι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όταν ο Στόουν ζήτησε από τον Πούτιν κατά τη διάρκεια περιήγησης στο Κρεμλίνο να του αποκαλύψει αν είχε ποτέ κακές μέρες, ο Πούτιν είπε ότι είναι άντρας. «Δεν είμαι γυναίκα, οπότε δεν έχω κακές μέρες. Δεν προσπαθώ να προσβάλω κανέναν. Αυτή είναι ακριβώς η φύση των πραγμάτων. Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί κύκλοι«, είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Bloomberg News, το οποίο έχει παρακολουθήσει την πρώτη έκδοση του ντοκιμαντέρ.

Ο Στόουν έλαβε άδεια για σπάνια πρόσβαση στην καθημερινότητα του προέδρου και πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με τον Πούτιν σε διάστημα δύο ετών.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε επίσης τη συνέντευξη για να αμφισβητήσει ότι υπήρξε δίωξη ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, παρά τον νόμο που υιοθετήθηκε κατά της «προπαγάνδας ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανήλικων» και πρόσφατων αναφορών για «γκέι πογκρόμ» στη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας. Όταν ρωτήθηκε αν θα ένιωθε άνετα δίπλα σε κάποιον ομοφυλόφιλο, είπε όχι.

«Δεν προτιμώ να πάω μαζί του μαζί του στο ντους. Γιατί τον προκαλέσω; Αλλά ξέρετε, είμαι δάσκαλος τζούντο... », είπε ο Πούτιν, γελώντας.

Οι συνεντεύξεις θα κυκλοφορήσουν σε επεισόδια τεσσάρων ωρών, που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται την επόμενη εβδομάδα, στο καλωδιακό κανάλι Showtime των ΗΠΑ.

Ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε περιλαμβάνει τους διαλόγους για τον Σνόουντεν:

 
Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM