Πουέρτο Ρίκο: Επαγγελματίας μποξέρ κατηγορείται ότι απήγαγε και σκότωσε την έγκυο ερωμένη του

Πουέρτο Ρίκο: Επαγγελματίας μποξέρ κατηγορείται ότι δολοφόνησε και σκότωσε την έγκυο ερωμένη του Facebook Twitter
espn
0

Κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της εγκύου ερωμένης του απαγγέλθηκαν σε επαγγελματία μποξέρ από το Πουέρτο Ρίκο, που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο Félix Verdejo κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην Keishla Rodríguez και στη συνέχεια έριξε το σώμα της από μια γέφυρα κοντά στο San Juan, την πρωτεύουσα του νησιωτικού εδάφους των ΗΠΑ.

Ο μποξέρ παραδόθηκε στην αστυνομία την Κυριακή αν και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ανακριτές.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας προκάλεσε διαμαρτυρίες ενάντια στη δολοφονία γυναικών στο Πουέρτο Ρίκο.

Τον Ιανουάριο, το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη βία κατά των γυναικών. Στο Πουέρτο Ρίκο καταγράφεται τουλάχιστον μία γυναικοκτονία την εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τουλάχιστον 60 τέτοια εγκλήματα να έχουν σημειωθεί πέρυσι.

Ο 27χρονος παντρεμένος μπόξερ αντιμετωπίζει κατηγορίες για απαγωγή και  δολοφονία, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τη σκόπιμη θανάτωση και ενός αγέννητου παιδιού.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακή καταγγελία, ο Verdejo, πριν δέσει και πετάξει την ερωμένη του από την γέφυρα, τη χτύπησε στο πρόσωπο ενώ φέρεται επίσης να την πυροβόλησε, αφού την έριξε στο νερό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Verdejo είχε και συνεργό.

Η μητέρα του θύματος είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η κόρη της κυοφορούσε το παιδί του μποξέρ και ότι εκείνος όμως ήταν αρνητικός καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στην οικογένεια και την καριέρα του.

«Της είπα να είσαι προσεκτική επειδή την είχε απειλήσει να μην συνεχίσει την κύηση, ότι είχε την οικογένειά του, ότι είναι μπόξερ, ότι είναι δημόσιο πρόσωπο», δήλωσε η Keila Ortiz Rivera στην εφημερίδα El Nuevo Día, προσθέτοντας ότι μίλησε τελευταία φορά με την κόρη της την Πέμπτη.

Η 27χρονη Rodríguez, γνώριζε τον Verdejo από τότε που ήταν έφηβοι και είχαν κρατήσει επαφή όλα αυτά τα χρόνια.

Το πτώμα της βρέθηκε σε λιμνοθάλασσα το Σάββατο και ταυτοποιήθηκε μέσω οδοντιατρικών αρχείων την Κυριακή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πουέρτο Ρίκο.

Ο μποξέρ αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Χθες, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια γέφυρα κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της  Rodríguez για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία γυναικών.

Λίγες μέρες πριν την σύλληψη του Verdejo, είχε εντοπιστεί ένα ακόμα πτώμα μιας γυναίκας, μερικώς καμένο.

Το θύμα είχε καταθέσει εναντίον του συντρόφου της τον Μάρτιο, αλλά ένας δικαστής απέρριψε την υπόθεση, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Έκτοτε, ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για φόνο.

Μετά από χρόνια πιέσεων από ακτιβιστές, ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Pedro Pierluisi, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αύξηση της βίας κατά των γυναικών στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM