ΠΟΥ: Έρχονται διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων

ΠΟΥ: Έρχονται διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για την ευλογιά των πιθήκων και την άγνωστης προέλευσης οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς. 

«Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρουσμάτων εμφανίστηκαν αδενοϊοί στα παιδιά και υπάρχουν και μολύνσεις στα παιδιά από τον SARS Covid 2. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις οδηγούν σε κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας» σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πάντως πως «δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι αυτά τα κρούσματα συνδέεονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα εμβόλια κατά του COVID 19». 

Έρχονται διαγνωστικά τεστ

Για την ευλογιά των πιθήκων ανέφερε πως «προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης». 

«Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους» πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας ο ίδιος προανήγγειλε την πραγματοποίηση από τον ΠΟΥ την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση έρευνας και ανάπτυξης για να προσδιορίσει τις προτεραιότητες για την εξεύρεση διαγνωστικών τεστ, εμβολίων και θεραπείας για την ευλογιά των πιθήκων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM