Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες

Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες Facebook Twitter
0

Η Γαλλία απαγόρευσε την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία για τα δελφίνια και τις φάλαινες όρκες, με τους ακτιβιστές να χαιρετίζουν την απόφαση ως μία σημαντική νίκη.

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης την αιχμαλωσία φαλαινών, δελφινιών και φωκαινών, με εξαίρεση τις όρκες και τα δελφίνια που βρίσκονται ήδη υπό αιχμαλωσία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η ένωση των γαλλικών ζωολογικών κήπων διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της για το θέμα.

Ωστόσο, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είπαν πως πρόκειται για μία «ιστορική γαλλική προοδευτική κίνηση». Σε μία κοινή ανακοίνωση πέντε ομάδων προστασίας των ζώων, επισημαίνεται ότι η απαγόρευση της αναπαραγωγής υπό αιχμαλωσία θα οδηγήσει τελικά στο τέλος των «θαλάσσιων τσίρκων» στη Γαλλία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, είχε υπογράψει μια εκδοχή της νομοθεσίας την Τετάρτη, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους κανόνες και να απαγορεύσει εντελώς την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία, όταν έμαθε ότι «ορισμένα ζώα ναρκώνονταν» στα ενυδρεία, ανέφερε το υπουργείο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η νέα απόφαση απαγορεύει επίσης την επαφή μεταξύ των ζώων και των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης με δελφίνια, ενώ προβλέπει ότι οι πισίνες, στις οποίες βρίσκονται τα ζώα, πρέπει να είναι σημαντικά πιο μεγάλες.

Οι επιχειρήσεις (ζωολογικοί κήποι κλπ) έχουν έξι μήνες για να εφαρμόσουν κάποιους από τους νέους κανονισμούς, ενώ πρέπει να επεκτείνουν τις πισίνες τους εντός τριών ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ