Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες

Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες Facebook Twitter
0

Η Γαλλία απαγόρευσε την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία για τα δελφίνια και τις φάλαινες όρκες, με τους ακτιβιστές να χαιρετίζουν την απόφαση ως μία σημαντική νίκη.

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης την αιχμαλωσία φαλαινών, δελφινιών και φωκαινών, με εξαίρεση τις όρκες και τα δελφίνια που βρίσκονται ήδη υπό αιχμαλωσία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η ένωση των γαλλικών ζωολογικών κήπων διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της για το θέμα.

Ωστόσο, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είπαν πως πρόκειται για μία «ιστορική γαλλική προοδευτική κίνηση». Σε μία κοινή ανακοίνωση πέντε ομάδων προστασίας των ζώων, επισημαίνεται ότι η απαγόρευση της αναπαραγωγής υπό αιχμαλωσία θα οδηγήσει τελικά στο τέλος των «θαλάσσιων τσίρκων» στη Γαλλία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, είχε υπογράψει μια εκδοχή της νομοθεσίας την Τετάρτη, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους κανόνες και να απαγορεύσει εντελώς την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία, όταν έμαθε ότι «ορισμένα ζώα ναρκώνονταν» στα ενυδρεία, ανέφερε το υπουργείο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η νέα απόφαση απαγορεύει επίσης την επαφή μεταξύ των ζώων και των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης με δελφίνια, ενώ προβλέπει ότι οι πισίνες, στις οποίες βρίσκονται τα ζώα, πρέπει να είναι σημαντικά πιο μεγάλες.

Οι επιχειρήσεις (ζωολογικοί κήποι κλπ) έχουν έξι μήνες για να εφαρμόσουν κάποιους από τους νέους κανονισμούς, ενώ πρέπει να επεκτείνουν τις πισίνες τους εντός τριών ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ