Πορτογαλία: Μπλόκο στην πώληση έπαυλης, πιστεύεται ότι ανήκει στον Αμπράμοβιτς

Πορτογαλία: Μπλόκο στην πώληση έπαυλης, πιστεύεται ότι ανήκει στον Αμπράμοβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση έπαυλης, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της «ισχυρής πεποίθησης» ότι το πολυτελές ακίνητο ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Η έπαυλη βρίσκεται σε Αλγκάβρε και με αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών ελήφθησαν μέτρα προκειμένου να μην μπορεί να πωληθεί, να ενοικιαστεί ή να υποθηκευθεί. 

«Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση- η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως- πως το ακίνητο ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς», δήλωσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, Ζοάο Κραβίνιο, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. 

«Το πρόβλημα είναι πως πολλοί στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις δεν έχουν στο όνομά τους τις ιδιοκτησίες τους», συμπλήρωσε ο Κραβίνιο. 

Ο Ρώσος ολιγάρχης προσπάθησε να πουλήσει την έπαυλη 15 ημέρες πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, μέσω της εταιρείας Millhouse Views LLC με έδρα το Ντέλαγουερ, η οποία ανήκει στην Millhouse LLC, που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του, σύμφωνα με την εφημερίδα Publico που αποκάλυψε το θέμα. 

Όμως, εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δήλωσε στο Reuters ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν έχει ακίνητα στην Πορτογαλία και ότι δεν έχει σχέση με την Millhouse Views LCC. «Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ξανακούσει αυτή την εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η Caixa Geral de Depositos, η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, αντιλήφθηκε τις κινήσεις για την πώληση του ακινήτου και ενημέρωσε τις αρχές, σύμφωνα με την Publico. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι έξω από την έπαυλη υπήρχε πινακίδα που ανέφερε ότι το ακίνητο είχε πωληθεί. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Ο δισεκατομμυριούχος πήρε πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο του 2021 με βάση νόμο για τους απογόνους Σεφαραδιτών Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική Χερσόνησο τον 15ο αιώνα. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ