Πορείες και επεισόδια στη Βαρκελώνη για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου

Πορείες και επεισόδια στη Βαρκελώνη για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου Facebook Twitter
3

Πρόκειται για το κτήριο Can Vies, που ανήκει στην εταιρεία Μέσων Μεταφοράς της Βαρκελώνης, όμως τελεί υπό κατάληψη και λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι εδώ και 17 χρόνια.

Στις αρχές της εβδομάδας η Δικαιοσύνη είχε διατάξει την εκκένωση του από τους καταληψίες καθώς το κτήριο έχει σχεδιαστεί να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, όπως γράφουν και Τα Νέα.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης διαμαρτυρόμενοι για αυτή την απόφαση και ζήτησαν την απελευθέρωση των 30 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της εκκένωσης. Εκπρόσωποι του στεκιού κατήγγειλαν ότι από τα επεισόδια με την αστυνομία τραυματίστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο 63χρονος Αλφόνσο Ρομέρο δήλωσε στην El Pais: «Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί οι πολιτικοί θέλουν μια Βαρκελώνη διαφορετική από αυτήν που θέλουν οι πολίτες. Εκείνοι θέλουν μια πόλη πολυτελείας, γεμάτη τουρίστες με χρήματα. Εμείς πηγαίναμε στο Can Vies γιατί με τέτοιες τιμές δεν μπορούμε να καταναλώσουμε τίποτα.»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM