Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε φλεγόμενο ανοιχτά της Σαρδηνίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε φλεγόμενο ανοιχτά της Σαρδηνίας [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Φλεγόμενο βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ LADY MM ανοιχτά της Σαρδηνίας, με την ιταλική ακτοφυλακή να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από το συμβάν. 

Το σκάφος βρισκόταν εν πλω για Σαρδηνιά όταν ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Τρίτης. Είχε αποπλεύσει από το Κάπρι. Η ιταλική ακτοφυλακή έλαβε σήμα για το συμβάν και έστειλε άμεσα ένα ελικόπτερο και δυο σκάφη, που βρέθηκαν στο σημείο, περίπου 50 μίλια βορειοανατολικά της Σαρδηνίας. 

Οι δεκαεπτά επιβαίνοντες, εννέα μέλη του πληρώματος και οκτώ επιβάτες, εγκατέλειψαν με ασφάλεια το φλεγόμενο LADY MM χρησιμοποιώντας τα σωστικά μέσα του σκάφους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά και την καταστροφή του γιοτ.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα η πυρκαγιά φαίνεται να έχει καταστρέψει ολοσχερώς την υπερκατασκευή και το σκάφος να παίρνει κλίση. Σταδιακά το πρυμναίο τμήμα ξεκίνησε να βυθίζεται. Mέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμη, το γιοτ βρέθηκε στον βυθό της Μεσογείου. 

Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε φλεγόμενο ανοιχτά της Σαρδηνίας [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Το LADY MM όπως ταξίδευε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του Φωτογραφία: yachtcharterfleet.com

Το πολυτελές LADY MM

Το LADY MM είχε ναυπηγηθεί στην Αγκόνα. Παραδόθηκε στον πλοιοκτήτη του το 2003 και ανακαινίστηκε πλήρως δέκα χρόνια μετά. Το πρώτο του όνομα ήταν APRIL FOOL. Το γιοτ, που το μήκος του έφθανε τα 47,5 μέτρα, μπορούσε να φιλοξενήσει έως δέκα επιβάτες σε πέντε καμπίνες. Το κύτος ήταν από χάλυβα και η υπερκατασκευή από αλουμίνιο, ενώ τα καταστρώματα είχαν επενδυθεί με ξύλο τικ. Είχε πλήρωμα εννέα μελών. 

Το πολυτελές γιοτ ήταν εφοδιασμένο με σύστημα σταθεροποίησης ώστε να εξασφαλίζεται ένα άνετο ταξίδι ενώ ανέπτυσσε μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων. Η αυτονομία του έφτανε τα 5.470 ναυτικά μίλια ταξιδεύοντας με ταχύτητα δέκα κόμβων ενώ στις δεξαμενές του μπορούσε να αποθηκεύσει 15.000 λίτρα πόσιμο νερό. Ήταν πλήρως κλιματιζόμενο ενώ διέθετε γυμναστήριο και τζακούζι.

 

Με πληροφορίες από superyachttimes.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM