Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 4.400 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 4.400 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πάνω από 4.400 είναι οι νεκροί και από τις δύο πλευρές στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, στον τελευταίο του απολογισμό κάνει λόγιο για περίπου 3.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 12.500 ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή 61 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη, όπου οι τραυματίες ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 1.250.

Στον αντίποδα, ο τελευταίος απολογισμός από το Ισράηλ αναφέρει ήδη πάνω από 1.400 νεκρούς από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς. Από αυτούς οι 289 είναι στρατιώτες.

Πόλεμος στη Γάζα: Ανησυχία ΟΗΕ για την εντολή εκκένωσης

Την ίδια ώρα το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ και η εντολή εκκένωσης από εκεί θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με διεθνές έγκλημα της βίαιης μεταφοράς αμάχων.

«Ανησυχούμε ότι αυτή η διαταγή, σε συνδυασμό με την επιβολή πλήρους πολιορκίας της Γάζας, μπορεί να μην θεωρηθεί ως νόμιμη προσωρινή εκκένωση και ως εκ τούτου θα ισοδυναμούσε με βίαιη μεταφορά αμάχων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Ravina Shamdasani, εκπρόσωπος της Το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι όμηροι της Χαμάς 

Από την πλευρά του το IDF είπε ότι 199 οικογένειες έχουν πλέον ενημερωθεί ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται όμηροι. Πρόκειται για αύξηση 40 οικογενειών, από τις 155 που γνωστοποιήθηκαν κατά την τελευταία ενημέρωση.

Ωστόσο, η Χαμάς χθες απαίτησε την την απελευθέρωση «6.000 ανδρών και γυναικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές» σε αντάλλαγμα για τους ομήρους» ενώ εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι «περίπου 200-250» Ισραηλινοί είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που αναγνωρίζουν οι ισραηλινές αρχές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM