ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία - «Μικρές εξελίξεις»

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία - «Μικρές εξελίξεις» Facebook Twitter
Φωτ.: Belarus/MFA
0

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι συνομιλίες ανάμεσα στη ρωσική και ουκρανική αποστολή στη Λευκορωσία σε μια ακόμα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας ο οποίος φέρεται να ολοκληρώθηκε με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, με στόχο την εκκένωση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι ένας Ουκρανός διαπραγματευτής επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις.

Οι συνομιλίες «δεν είναι εύκολες. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι θετικό», δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες. «Ελπίζουμε την επόμενη φορά να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα μπροστά».

Η δημιουργία διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις έχει αποδειχθεί δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της.

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Σύντομα ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων

Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία αναμένεται στο «πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», λέει ένας Ρώσος διαπραγματευτής, όπως αναφέρει το Reuters.

Μετά από ατελέσφορες συνομιλίες στη Λευκορωσία σήμερα, ο Ρώσος διαπραγματευτής Λεονίντ Σλούτσκι είπε ότι ένας ακόμη γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αλλά δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.

«Ο επόμενος, τέταρτος, γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία στο πολύ, πολύ εγγύς μέλλον», είπε ο Σλούτσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση. «Δε θα αναφέρω την ακριβή ημερομηνία. Θα καθοριστεί, ίσως αύριο».

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ