Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ Facebook Twitter
Φωτ. από τις ιρανικές επιθέσεις στα ΗΑΕ / Χ
0

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς ο πόλεμος στο Ιράν φαίνεται να επεκτείνεται και σε άλλα κράτη της περιοχής.

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν νέες επιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για περαιτέρω αποσταθεροποίηση στον Κόλπο και για ένα ευρύτερο μέτωπο σύγκρουσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΑΕ,  απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο, όπου συνάντησε τραυματίες από ιρανικό πλήγμα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «τα ΗΑΕ έχουν σκληρό δέρμα και πικρή σάρκα, δεν είμαστε εύκολη λεία». Οι δηλώσεις του έρχονται τη στιγμή που το Ιράν συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον χωρών του Κόλπου και του Ισραήλ, ως απάντηση στα αεροπορικά πλήγματα που δέχεται εδώ και ημέρες από αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, αναλυτές εκτιμούν ότι η σύγκρουση μπορεί να επηρεάσει την προσέλκυση επενδύσεων και τη ροή εύπορων επιχειρηματιών προς τα ΗΑΕ.

Ωστόσο, αρκετοί επενδυτές και κάτοικοι θεωρούν ότι οι ισχυρές υποδομές και η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας θα επιτρέψουν στα Εμιράτα να ξεπεράσουν την κρίση και να εξέλθουν ακόμη πιο ισχυρά από αυτήν.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM