«Πόλεμος» Shein και Temu για τα πνευματικά δικαιώματα- Οι κατηγορίες

«Πόλεμος» Shein και Temu για τα πνευματικά δικαιώματα- Οι κατηγορίες Facebook Twitter
Shein και Temu/ Φωτ.: Getty
0

Η κινεζική εταιρεία fast-fashion Shein καταθέτει μήνυση κατά της ανταγωνίστριας Temu, κατηγορώντας την ότι έκλεψε τα σχέδιά της και έχτισε μια αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας πλαστογραφία, παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απάτη.

Η μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, έρχεται ενώ η ίδια η Shein αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες από μια ευρεία γκάμα εταιρειών και ανεξάρτητων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Levi Strauss και H&M.

Στην καταγγελία της, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu, που ανήκει στην PDD Holdings, παρουσιάζεται ψευδώς ως νόμιμη διαδικτυακή αγορά, επειδή ενθαρρύνει τους πωλητές της να κλέβουν σχέδια άλλων εταιρειών και στη συνέχεια τους εμποδίζει να αποσύρουν τα προϊόντα από την πλατφόρμα, ακόμα και όταν έχουν παραδεχθεί την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Shein επισημαίνει ότι η Temu προσελκύει Αμερικανούς καταναλωτές να κατεβάσουν την εφαρμογή της με υποσχέσεις εξαιρετικά χαμηλών τιμών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση, η Temu δεν κερδίζει από τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων, τα οποία είναι τόσο φθηνά που η εταιρεία πρέπει να επιδοτεί κάθε πώληση, χάνοντας χρήματα σε κάθε συναλλαγή.

Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν αναστατώσει τη λιανική αγορά με τα εξαιρετικά χαμηλά τους προϊόντα και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις τάσεις γρηγορότερα από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές τους. Ωστόσο, έχουν συγκεντρώσει πλήθος κριτικών σχετικά με τις πρακτικές εργασίας τους, τις συνδέσεις τους με την κινεζική κυβέρνηση και τη χρήση σχεδίων άλλων εταιρειών.

Καθώς οι δύο εταιρείες αγωνίζονται για μερίδιο αγοράς, έχουν στραφεί στα δικαστήρια για να αλληλοκατηγορηθούν για μια σειρά από σκάνδαλα. Πέρυσι, η Temu μήνυσε τη Shein για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατηγόρησε την Shein ότι χρησιμοποιεί «μαφιόζικες πρακτικές εκφοβισμού» για να εξαναγκάσει τους προμηθευτές της σε αποκλειστικά συμβόλαια.
Οι λόγοι που αλληλοκατηγορούνται Shein και Temu 

Στη μήνυσή της, η Shein κατηγορεί την Temu για «θρασεία» παράνομη συμπεριφορά. Ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Temu έκλεψε «πολύτιμα εμπορικά μυστικά» που αποκάλυπταν τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις της Shein, καθώς και εσωτερικές πληροφορίες τιμολόγησης, με σκοπό να βοηθήσει την Temu να ανταγωνιστεί.

Η Shein κατηγορεί την Temu ότι έχει αντιγράψει τα προϊόντα της Shein και τα έχει πουλήσει ως απομιμήσεις στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της. Επιπλέον, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu έχει παραπλανήσει τους καταναλωτές προσποιούμενη ότι είναι η Shein στα κοινωνικά δίκτυα, με στόχο να αποσπάσει πελάτες από την πλατφόρμα της Shein.

Η μήνυση περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα παραδείγματα ρούχων και σχεδίων που η Temu φέρεται να έχει αντιγράψει. Η Shein ζητά από το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της και να απαγορεύσει στην Temu τη χρήση των εμπιστευτικών πληροφοριών της, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM