Πλημμύρες στην Ισπανία: Η Ρεάλ Μαδρίτης δωρίζει 1 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες

Πλημμύρες στην Ισπανία: Η Ρεάλ Μαδρίτης δωρίζει 1 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες Facebook Twitter
Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ισπανία / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στην εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού για τους πληγέντες των πρωτοφανών πλημμυρών στην Ισπανία ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησαν σήμερα μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με στόχο τη στήριξη όσων επλήγησαν από την καταιγίδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να υποστηρίξει αυτή την εκστρατεία με τη δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ για να βοηθήσει τις πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζονται όλη τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 158 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χειρότερη πλημμυρική καταστροφή της Ισπανίας εδώ και χρόνια, καθώς οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες. «Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες κοινότητες. 

Αξιωματούχοι στην πληγείσα ανατολική περιοχή της Βαλένθια δήλωσαν ότι 155 πτώματα ανασύρθηκαν εκεί, ενώ τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης από τις περιοχές Καστίλλη-Λα Μάντσα και Ανδαλουσία. Οι ισπανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά η υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε νωρίτερα ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δεδομένου ότι ορισμένες περιοχές παραμένουν απροσπέλαστες για τους διασώστες.

Εργαζόμενοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και περισσότεροι από 1.200 στρατιώτες «χτένισαν» πόλεις και χωριά γεμάτα λάσπη για να βρουν επιζώντες και να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για να τραβήξουν επιζώντες σε ασφαλές σημείο σε περιοχές που εξακολουθούσαν να είναι πλημμυρισμένες.

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στα κυβερνητικά κτίρια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη την Ισπανία, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν κυρίως τις υποδομές της Βαλένθια, παρασύροντας γέφυρες, δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές και κατακλύζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM