Πλαστικές σφαίρες, κρότου λάμψης και πάνω από 132 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο UCLA

ΗΠΑ: Πλαστικές σφαίρες, κρότου λάμψεις και πάνω από 132 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο UCLA Facebook Twitter
Επίθεση της αστυνομίας με πλαστικές σφαίρες και κρότου λάμψης στο πανεπιστήμιο UCLA - Φωτ.: EPA
0

Η αμερικανική αστυνομία, χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, απομάκρυνε τα οδοφράγματα και διέλυσε τον καταυλισμό διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), αφού εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν τις εντολές να αποχωρήσουν, ενώ μερικοί από αυτούς σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες.

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης είχαν συγκεντρωθεί στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, τόσο μέσα σε ένα οχυρωμένο καταυλισμό σκηνών όσο και έξω από αυτόν, φωνάζοντας «Θέλετε ειρήνη. Θέλουμε δικαιοσύνη», με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε τουλάχιστον 132 συλλήψεις διαδηλωτών, ανάμεσά τους και καθηγητές.

Περίπου 250 άτομα βρίσκονταν στον καταυλισμό διαμαρτυρίας, με την αστυνομία να δηλώνει πως ανέπτυξε ισάριθμες δυνάμεις για την επιχείρηση εκκένωσης, παραδεχόμενη τη χρήση κρότου λάμψης. «Τουλάχιστον 132 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Οι συλληφθέντες θα παραδοθούν στο αστυνομικό τμήμα του πανεπιστημίου» δήλωσε ο αστυνομικός Έρικ Λάρσεν της Τροχαίας της Καλιφόρνιας.

Αμερικανοί δημοσιογράφοι κατέγραψαν τις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών. 

«Ο κόσμος θα επιστρέψει, αυτό δεν είναι το τέλος, Ελεύθερη Παλαιστίνη», είναι το μήνυμα που έστειλε ένας από τους φοιτητές, καθώς νεαροί συλληφθέντες μεταφέρονταν κατά δεκάδες σε οχήματα της αστυνομίας.

Οι φιλοπαλαιστινιακοί καταυλισμοί διαμαρτυρίας που καλούν τα πανεπιστήμια να σταματήσουν να συνεργάζονται με το Ισραήλ ή με εταιρείες που υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Γάζα έχουν εξαπλωθεί σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις, διαμορφώνοντας ένα πρωτοφανές φοιτητικό κίνημα για την πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Η επακόλουθη καταστολή εγείρει μνήμες αστυνομικής βίας πριν από δεκαετίες εναντίον ενός πολύ μεγαλύτερου κινήματος διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM