Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας

Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας Facebook Twitter
Perth Zoo/Alex Asbury
0

Η Πουάν, ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας, πέθανε σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας σε ηλικία 62 ετών.

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Περθ αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τον γηραιότερο ουρακοτάγκο στον κόσμο, που άφησε πίσω του 54 απογόνους.

Η Πουάν, που περιγράφεται ως η «ηλικιωμένη κυρία» του ζωολογικού κήπου του Περθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία τη Δευτέρα λόγω επιπλοκών σχετιζόμενων με το προχωρημένο της ηλικίας της.

Ήταν στο ζωολογικό κήπο από το 1968 και αναγνωρίστηκε επίσημα από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2016, ως το γηραιότερο ζώο του είδους της.

Πέθανε ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρας - Συγκίνηση στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας Facebook Twitter
Perth Zoo/Derick Smith

Οι ουρακοτάγκοι της Σουμάτρας αποτελούν ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ σπάνια φτάνουν την ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με το ζωολογικό κήπο.

Η Πουάν πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μία ζούγκλα της Σουμάτρα, στην Ινδονησία το 1956. Άφησε πίσω της μία «απίστευτη κληρονομιά» 11 παιδιών και συνολικά 54 απογόνων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, όπως ανέφεραν υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Έκανε τόσα πολλά για την αποικία στον ζωολογικό κήπο του Περθ και την επιβίωση του είδους της», είπε η υπεύθυνη για τα πρωτεύοντα είδη, Χόλι Τόμσον

Κάποιοι από τους απόγονους της Πουάν έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον στη Σουμάτρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με τη WWF, πλέον υπάρχουν μόνο 14.600 ουραταντάγκοι της Σουμάτρας.

Η Μαρτίνα Χαρτ, υπεύθυνη της Πουάν στο ζωολογικό κήπο έγραψε έναν επικήδειο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The West Australian» την Τρίτη.

«Με τα χρόνια, οι βλεφαρίδες της Πουάν είχαν γίνει γκρι, η κίνησή της είχε επιβραδυνθεί και το μυαλό της είχε αρχίσει να χάνεται», έγραψε. «Όμως παρέμεινε η μητέρα, η ήσυχη, αξιοπρεπής κυρία που πάντα ήταν» συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM