Πέθανε ο Ελάιζα Κάμινγκς, βουλευτής των Δημοκρατικών που είχε μεγάλη κόντρα με τον Τραμπ

Πέθανε ο Ελάιζα Κάμινγκς, βουλευτής των Δημοκρατικών που είχε μεγάλη κόντρα με τον Τραμπ Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ελάιζα Κάμινγκς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε το γραφείο του στο Twitter.

Ο 68χρονος Κάμινγκς πέθανε σήμερα τα ξημερώματα έπειτα από «επιπλοκές που αφορούσαν μακροχρόνια ασθένεια» από την οποία υπέφερε, επεσήμανε το γραφείο του, προσθέτοντας ότι θα δώσει αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. Ο βουλευτής, που ήταν επικεφαλής της επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια «ιατρική επέμβαση» τον προηγούμενο μήνα. Τότε είχε δηλώσει τότε ότι αναμένει «να επιστρέψω στο γραφείο σε περίπου μία εβδομάδα».

Πέθανε στο νοσοκομείο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανακοίνωσε το γραφείο του, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Κάμινγκς ήταν ένας δεινός ρήτορας που υπερασπιζόταν με πάθος τα δικαιώματα των πιο φτωχών κοινοτήτων στην περιφέρειά του, τη Βαλτιμόρη στη πολιτεία Μέριλαντ. Ως επικεφαλής της επιτροπής Εποπτείας επέβλεψε πολλές έρευνες σε βάρος της κυβέρνησης Τραμπ.

Οι έρευνες αυτές είχαν προκαλέσει την οργή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη Βαλτιμόρη τον Ιούλιο «ένα αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM