No.1

Πέθανε η Ρόζμαρι Τραπ, μέλος της οικογένειας φον Τραπ από την «Μελωδία της Ευτυχίας»

Πέθανε η Ρόζμαρι Τραπ, μέλος της οικογένειας φον Τραπ από την «Μελωδία της Ευτυχίας» Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Ρόζμαρι Τραπ, της οικογένειας φον Τραπ, που αποτέλεσε την έμπνευση για το θεατρικό και μετά την ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας».

Την ανακοίνωση του θανάτου της Ρόζμαρι Τραπ, κόρη του Τζορτζ και της Μαρία Αουγούστα, έκαναν μέσω Instagram τα μέλη της οικογένειας.
 
Σε ανάρτησή της η οικογένεια ανέφερε ότι «Η Ρόζμαρι πέθανε ήσυχα την Παρασκευή το βράδυ. Χάσαμε ένα από τις πιο καλές και ευγενικές ψυχές. Η Ρόζμαρι Τραπ πέθανε την Παρασκευή το βράδυ στην ηλικία των 93 ετών, παρουσία αγαπημένων προσώπων.

Η καλοσύνη της, η γενναιοδωρία της, και το φωτεινό της πνεύμα ήταν θρυλικά και ως άνθρωπος είχε θετικό αντίκτυπο σε αμέτρητες ζωές».

Γεννημένη κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρία, στις 8 Φεβρουαρίου του 1929, η Ρόζμαρι ήταν η μεγαλύτερη από τα παιδιά του Τζορτζ και της δεύτερης συζύγου του. 

Η οικογένεια φον Τραπ, έφυγε από το σπίτι της στην Αυστρία για να ξεφύγει από τους Ναζί το 1938. Κατέληξαν στις ΗΠΑ.

Η ιστορία και οι περιπέτειές τους ενέπνευσαν την δημιουργία του μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Η Μελωδία της Ευτυχίας»,  που ανέβηκε το 1959.

Το 1965 ακολούθησε η κινηματογραφική μεταφορά με την Τζούλι Άντριους στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε 5 Όσκαρ μεταξύ των οποίων εκείνο ης καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Μόλις έφτασαν στις ΗΠΑ, οι φον Τραπ εγκαταστάθηκαν στο Lower Merion, της Πενσιλβάνια, για τρία χρόνια, πριν φτάσουν στο Stowe του Βερμόντ, το καλοκαίρι του 1942. Το 1951, η Ρόζμαρι έγινε και επίσημα πολίτης ΗΠΑ.

Η οικογένεια απέκτησε φήμη τραγουδώντας στην πατρίδα της, την Αυστρία, κατά την περίοδο του μεσοπολέμου.

Ως μέλος της Trapp Family Singers η Ρόζμαρι περιόδευε με την οικογένειά της όπου και έδιναν παραστάσεις. Για πέντε χρόνια έζησε στην Παπούα Νέα Γουινέα ως ιεραπόστολος μαζί με την αδελφή της, ενώ είχε κάνει εθελοντική εργασία και στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες του People 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM