Πέθανε το δέντρο-σύμβολο της φιλίας του Τραμπ και Μακρόν

Πέθανε το δέντρο-σύμβολο της φιλίας του Τραμπ και Μακρόν Facebook Twitter
0

Οι εικόνες που απαθανάτιζαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν καθώς φύτευαν μια βελανιδιά στους κήπους του Λευκού Οίκου είχαν σκοπό να συμβολίσουν τη φιλία που επεδείκνυαν τότε οι δύο ηγέτες. Αλλά, το δέντρο πέθανε ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε προσφέρει το νεαρό δέντρο στον αμερικανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2018. Μεταξύ δημόσιων εμφανίσεων και ανταλλαγών φιλοφρονήσεων, οι δύο αρχηγοί κρατών, με φτυάρια στα χέρια, υπό το βλέμμα των συζύγων τους και πάνω απ' όλα μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ όλου του κόσμου, έριξαν λίγο χώμα στις ρίζες του φυτού.

Η μικρή βελανιδιά προερχόταν από δάσος της βόρειας Γαλλίας όπου σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 αμερικανοί Πεζοναύτες ενώ μαινόταν ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Όμως το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως, για να μπει σε καραντίνα. «Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ», είχε εξηγήσει ο Ζεράρ Αρό, ο τότε πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον. «Θα ξαναφυτευτεί μετά», είχε διαβεβαιώσει.

Στην πραγματικότητα, δεν ξαναφυτεύτηκε ποτέ, είπε αυτή την εβδομάδα διπλωματική πηγή, ενώ Μακρόν και Τραμπ συναντώνταν ξανά με την ευκαιρία της 75ης επετείου της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία, όπου αποπειράθηκαν να βάλουν σε δεύτερο πλάνο τις πολλές διαφωνίες τους, για ζητήματα από το Ιράν ως το εμπόριο, που ήγειραν εντάσεις στη διμερή σχέση την τελευταία χρονιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM