PETA: Προσφέρει 1 εκατ. $ σε όποιον δημιουργήσει vegan μαλλί

Μαλλί και κουβάρι Facebook Twitter
Φωτ: mohadese marvi on Unsplash
0

Το πρόσωπο ή την μικρή επιχείρηση, με ετήσια έσοδα κάτω των 30 εκατ. δολαρίων, που θα δημιουργήσει vegan μαλλί αναζητά η PETA, προσφέροντας 1 εκατ. δολάρια, όπως η ίδια ανακοίνωσε.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της PETA έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Ιουλίου 2023 για να υποβάλουν δείγμα υφάσματος και σχέδιο παραγωγής για το vegan υποκατάστατο μαλλιού τους. Τα υλικά που θα υποβληθούν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι βιολογικής βάσης ή βιοδιασπώμενα ή/και ανακυκλώσιμα.

Όπως και το μαλλί, το υλικό πρέπει επίσης να απορροφά την υγρασία, να εξουδετερώνει τις οσμές και να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος, δήλωσε η PETA.

Μόλις εγκριθεί ένα υλικό, ο δημιουργός του θα πρέπει επίσης να αποδείξει την εμπορική του απήχηση: να δείξει την ικανότητα παραγωγής του και να πείσει τουλάχιστον έναν από τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους λιανοπωλητές ρούχων να πουλήσει και να διαθέσει το προϊόν στην αγορά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η PETA, στη σχετική ανακοίνωση, επικαλείται βίντεο το οποίο αποκαλύπτει οι εργαζόμενοι στην παγκόσμια βιομηχανία μαλλιού χτυπούν, ποδοπατούν, κλωτσούν, ακρωτηριάζουν και πετούν τρομοκρατημένα πρόβατα. Αυτή η κακοποίηση «πλέκει» μάλλινα παλτά, καπέλα, κάλτσες και άλλα ενδύματα που πωλούνται στα καταστήματα.

Η πρόκληση από την PETA έρχεται σε μια εποχή καινοτομίας στην κούρσα για την αντικατάσταση των ζωικών ινών με υλικά νέας γενιάς, βλέποντας τις επενδύσεις να υπερδιπλασιάζονται σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική Material Impact Initiative. 

Στη βιομηχανία της μόδας φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την βιωσιμότητα των διαφόρων φυσικών ζωικών ινών σε σύγκριση με τις vegan εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούν συνθετικές ίνες. Τα νήματα ακρυλικού και πολυεστέρα, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για μαλλί για την παραγωγή πλεκτών.

Με πληροφορίες BoF & PETA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM