Περισσότεροι από 6 χιλ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

Περισσότεροι από 6 χιλ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Η αποχώρηση των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου συνεχίζεται, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

 

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποιεί ότι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και 3.000 αντάρτες.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει χρήση όλων των διπλωματικών διαύλων για να ασκήσει πίεση ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη συριακή πόλη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες.

 

Ο Τουσκ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να τεθεί με βία τέλος στον πόλεμο στη Συρία, και ότι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ κατανόησαν ότι δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικοί ως πρός τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν. Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ που συναντήθηκαν για συνομιλίες στις Βρυξέλλες χθες ήταν πιό ριζοσπαστικοί στις απόψεις τους για το συριακό από ό,τι πριν από τρεις μήνες, αλλά δεν ότι δεν αποφάσισαν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στη σύρραξη.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM