Η αποχώρηση των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου συνεχίζεται, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

 

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποιεί ότι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και 3.000 αντάρτες.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει χρήση όλων των διπλωματικών διαύλων για να ασκήσει πίεση ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη συριακή πόλη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες.

 

Ο Τουσκ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να τεθεί με βία τέλος στον πόλεμο στη Συρία, και ότι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ κατανόησαν ότι δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικοί ως πρός τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν. Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ που συναντήθηκαν για συνομιλίες στις Βρυξέλλες χθες ήταν πιό ριζοσπαστικοί στις απόψεις τους για το συριακό από ό,τι πριν από τρεις μήνες, αλλά δεν ότι δεν αποφάσισαν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στη σύρραξη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr