Περιορίστηκε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, από το πέρασμα του κυκλώνα Άιντα

ΗΠΑ: Περιορίστηκε η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, από το πέρασμα του κυκλώνα Άιντα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Satellite image by Planet Labs
0

Η εταιρία υπεράκτιας παραγωγής πετρελαίου Talos Energy ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι η διαρροή του πετρελαίου, που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία στο αμερικανικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, φαίνεται ότι έχει μειωθεί.

Μία ομάδα δυτών επιχειρούσε την Κυριακή στο σημείο της διαρροής στην περιοχή του Όρμου Μάρτσαντ στον Κόλπο του Μεξικού, προκειμένου να εντοπίσει την πηγή και το ακριβές σημείο της διαρροής του πετρελαίου που σχημάτισε μία μαύρη κηλίδα μήκους αρκετών χιλιομέτρων στον Κόλπο του Μεξικού μετά από το πέρασμα του τυφώνα Άιντα.

Στο σημείο της διαρροής αναπτύχθηκαν και ομάδες καθαρισμού προκειμένου να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα.

«Δεν παρατηρήθηκε μαύρο πετρέλαιο στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν παρατηρηθεί επιπτώσεις στην ακτογραμμή ούτε στην άγρια ζωή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Talos Energy Μπράιαν Γκρουβ.

Ένας εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ δεν σχολίασε άμεσα.

Ένας έλεγχος που έκαναν δύτες και η χρήση ηχοβολιστικής συσκευής (σόναρ) δεν εντόπισε ρωγμές που να συνδέονται με το δίκτυο αγωγών πετρελαίου της εταιρίας.

Ένα τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού σε μήκος 30 εκατοστών βρέθηκε να έχει μετατοπιστεί από την αρχική θέση του και έχει λυγίσει παρουσιάζοντας ρήγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γκρουβ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ