Το περιοδικό Elle βάζει τέλος στην γούνα: Δεν συνάδει ούτε με τις δικές μας αξίες, ούτε των αναγνωστών μας

Περιοδικό Elle Facebook Twitter
Facebook @ELLEuk
0

Ο κόσμος της μόδας αλλάζει και το τέλος της χρήσης γούνας είναι σύμφωνο με το ρου της ιστορίας της, γι’ αυτό και το Elle την απορρίπτει στις σελίδες της.

«Η παρουσία της γούνας στις σελίδες και στα ψηφιακά μας μέσο δεν ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας, ούτε αυτές των αναγνωστών μας», δήλωσε η διευθύντρια Valeria Bessolo Llopiz.

Όπως τονίζει, «είναι καιρός το Elle να κάνει μια δήλωση που αντικατοπτρίζει την προσοχή μας σε κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία και η φροντίδα του περιβάλλοντος και των ζώων και η απόρριψη της σκληρότητας των ζώων. Ταυτόχρονα, αυτή είναι μια ευκαιρία για το Elle να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, να υποστηρίξει τη ζήτηση για βιώσιμες και καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις και να προωθήσει μια πιο ανθρώπινη βιομηχανία μόδας».

Ο Όμιλος Lagardère, κάτω από την ομπρέλα του οποίου είναι το περιοδικό Elle, το οποίο έχει συνεργαστεί με τους θεσμούς Human Society των Ηνωμένων Πολιτειών, Humane Society International και Creatives4Change, έκανε αυτή την ανακοίνωση στην εκδήλωση 2021 VOICES του Business of Fashion στο Λονδίνο.

Το Elle έχει θεσπίσει καταστατικό που να μην επιτρέπει το εκδοτικό περιεχόμενο που προωθεί τη γούνα ζώων στις σελίδες, τους ιστότοπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό περιλαμβάνει editorials, εικόνες πασαρέλας και εικόνες street fashion. Ο κανονισμός, ο οποίος έχει καταρτιστεί σύμφωνα με την περιγραφή της γούνας της Fur Alliance, δεν θα επιτρέπει πλέον την απεικόνιση γούνας ζώων σε οποιεσδήποτε διαφημίσεις σε έντυπες σελίδες ή στο διαδίκτυο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ