Ο πρόεδρος της Emirates τόνισε πως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής αναμένεται να κάνει περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

 

Είναι η πρώτη φορά που αερομεταφορέας τέτοιου μεγέθους και κύρους αποκαλύπτει συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Πριν από την κρίση, η Emirates διέθετε προσωπικό 60.000 ανθρώπων.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος, σερ Τιμ Κλαρκ τόνισε πως η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του δυναμικού της κατά 9%, τονίζοντας ωστόσο πως «πιθανότατα θα προχωρήσουμε και σε λίγες ακόμα, ίσως έως 15%».

 

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας σημείωσε πως η Emirates «δεν ήταν τόσο άσχημα όσο άλλες», όμως η σημερινή κατάσταση σηματοδοτεί μια σημαντική μεταστροφή στα έσοδα της εταιρείας που, όπως είπε, προ πανδημίας «όδευε σε μία από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της».

 

Η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών έχει πληγεί σοβαρότατα από την κρίση κορωνοϊού, λόγω της καθήλωσης των στόλων για μήνες.

 

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία έχει έναν στόλο περίπου 270 αεροπλάνων, διέκοψε τις δραστηριότητές της στα τέλη του Μαρτίου λόγω της επιδημίας της Covid-19.

 

Δύο εβδομάδες αργότερα επαναλειτούργησε με μειωμένη δραστηριότητα και προβλέπει να εξυπηρετεί 58 πόλεις ως τα μέσα Αυγούστου, έναντι 157 πριν από την υγειονομική κρίση με τον SARS-CoV-2.

 

Ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Τιμ Κλαρκ, είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι θα χρειαστούν έως τέσσερα χρόνια για να επανέλθουν σε "κάποιο βαθμό κανονικότητας" οι επιχειρήσεις της.

 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ