Περίεργη υπόθεση με Έλληνα στην Υεμένη που δηλώνει όμηρος και ζητά βοήθεια από την κυβέρνηση

Περίεργη υπόθεση με Έλληνα στην Υεμένη που δηλώνει όμηρος και ζητά βοήθεια από την κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube και φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε τη 14η Σεπτεμβρίου 2016, εμφανίζεται Έλληνας που δηλώνει όμηρος εδώ και δέκα μήνες στην Υεμένη και ζητά βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Υεμένης.

 «Το Δεκέμβριο ένα άτομα με απήγαγε...Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», εμφανίζεται να λέει στα αγγλικά ο 56χρονος που συστήνεται ως Αδριανός Σαμπόγλου, ο οποίος στο παρελθόν είχε εταιρεία επισκευών πλοίων, με  έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σχετική καταγγελία για την υπόθεση έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 56χρονου αποκάλυψε στην «Καθημερινή», ότι ο απαχθείς, την τελευταία διετία, εργαζόταν σε εταιρεία με έδρα το Αντεν της Υεμένης, καθώς και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει από το Αντεν με προορισμό την Αθήνα για οικογενειακό λόγο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι απαγωγείς δεν έχουν αξιώσει λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, καθώς και ότι το διάστημα της απαγωγής του, ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM