ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Πεντάγωνο: H επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν επηρεάζει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Πεντάγωνο: H επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν επηρεάζει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF RABIH YOUSSEF
0

Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν επηρεάσει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και οδηγώντας σε «παύση των επιχειρήσεων» στην ανατολική Συρία.

Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ τόνισε στους δημοσιογράφους αυτή η προσωρινή διακοπή σημαίνει ότι κάποιες από τις χερσαίες επιχειρήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) – την πολιτοφυλακή που στηρίζουν οι ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ι.Κ., με το YPG να είναι η κυριότερη συνιστώσα της – έχουν προσωρινά ανασταλεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνή συνασπισμού, που υπό τις ΗΠΑ μάχεται το Ι.Κ., δεν έχουν επηρεαστεί και ότι οι SDF συνεχίζουν να ελέγχουν εδάφη που ανακατέλαβαν από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δει μαχητές των SDF να αποχωρούν από την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Κάποιοι μαχητές που επιχειρούν στις τάξεις των SDF αποφάσισαν να αποσυρθούν από τις επιχειρήσεις στο μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού και να πολεμήσουν αλλού, πιθανώς στο Αφρίν», τόνισε.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι εκατοντάδες μαχητές των SDF έχουν αποχωρήσει από το μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Centcom) υπογράμμισε ότι η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν αποσπά την προσοχή από τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM