Πελόζι: Ψυχικά ασταθής ο Τραμπ, να μείνει μακριά από τους κωδικούς των πυρηνικών

Πελόζι: Ψυχικά ασταθής ο Τραμπ, να μείνει μακριά από τους κωδικούς των πυρηνικών Facebook Twitter
EPA
0

Η Νάνσι Πελόζι συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο ο «ψυχικά ασταθής» Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς για τα πυρηνικά.

Σε επιστολή της προς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων η Νάνσι Πελόζι αναφέρει ότι συνομίλησε με τον Μαρκ Μίλεϊ σήμερα το πρωί για να συζητήσουν «τις διαθέσιμες προφυλάξεις για να αποτραπεί ένας ασταθής πρόεδρος από το να ξεκινήσει στρατιωτικές εχθροπραξίες ή να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης και να διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα».

Η πρόεδρος της Βουλής δεν διευκρινίζει στην επιστολή της τι της απάντησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με τις ανησυχίες της για την πρόσβαση του Τραμπ στους κωδικούς των πυρηνικών.

«Η κατάσταση με αυτό τον ψυχικά ασταθή πρόεδρο δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς από την ασύμμετρη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», επισημαίνει η Πελόζι.

Στην επιστολή υπενθυμίζει ότι η ίδια και ο Τσακ Σούμερ- επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία- κάλεσαν χθες τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία, για την καθαίρεση του Τραμπ. «Ελπίζουμε σύντομα να μάθουμε νέα του, με μια πιθανώς θετική απάντηση στο αν ο ίδιος και το συμβούλιο θα τιμήσουν τον όρκο τους στο σύνταγμα και τον αμερικανικό λαό», αναφέρει η Πελόζι.

Παράλληλα καλεί τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου να κάνουν ότι και οι προκάτοχοί τους, πριν από 50 χρόνια, με τον Ρίτσαρντ Νίξον και αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν καθαιρεθεί ο Τραμπ, θα κινηθούν διαδικασίες παραπομπής του.

«Πριν από σχεδόν 50 χρόνια, έπειτα από χρόνια που διευκόλυναν τον απατεώνα πρόεδρό τους, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο τελικά είπαν στον Ρίτσαρντ Νίξον ότι ήταν ώρα να φύγει. Σήμερα, έπειτα από τις επικίνδυνες και στασιαστικές πράξεις του προέδρου, οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να καλέσουν τον Τραμπ να αποχωρήσει από τη θέση του αμέσως. Αν ο πρόεδρος δεν αποχωρήσει αμέσως και οικειοθελώς, το Κογκρέσο θα προχωρήσει με δικές μας ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM