Πελόζι: Ψυχικά ασταθής ο Τραμπ, να μείνει μακριά από τους κωδικούς των πυρηνικών

Πελόζι: Ψυχικά ασταθής ο Τραμπ, να μείνει μακριά από τους κωδικούς των πυρηνικών Facebook Twitter
EPA
0

Η Νάνσι Πελόζι συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο ο «ψυχικά ασταθής» Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς για τα πυρηνικά.

Σε επιστολή της προς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων η Νάνσι Πελόζι αναφέρει ότι συνομίλησε με τον Μαρκ Μίλεϊ σήμερα το πρωί για να συζητήσουν «τις διαθέσιμες προφυλάξεις για να αποτραπεί ένας ασταθής πρόεδρος από το να ξεκινήσει στρατιωτικές εχθροπραξίες ή να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης και να διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα».

Η πρόεδρος της Βουλής δεν διευκρινίζει στην επιστολή της τι της απάντησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με τις ανησυχίες της για την πρόσβαση του Τραμπ στους κωδικούς των πυρηνικών.

«Η κατάσταση με αυτό τον ψυχικά ασταθή πρόεδρο δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς από την ασύμμετρη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», επισημαίνει η Πελόζι.

Στην επιστολή υπενθυμίζει ότι η ίδια και ο Τσακ Σούμερ- επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία- κάλεσαν χθες τον Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία, για την καθαίρεση του Τραμπ. «Ελπίζουμε σύντομα να μάθουμε νέα του, με μια πιθανώς θετική απάντηση στο αν ο ίδιος και το συμβούλιο θα τιμήσουν τον όρκο τους στο σύνταγμα και τον αμερικανικό λαό», αναφέρει η Πελόζι.

Παράλληλα καλεί τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου να κάνουν ότι και οι προκάτοχοί τους, πριν από 50 χρόνια, με τον Ρίτσαρντ Νίξον και αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν καθαιρεθεί ο Τραμπ, θα κινηθούν διαδικασίες παραπομπής του.

«Πριν από σχεδόν 50 χρόνια, έπειτα από χρόνια που διευκόλυναν τον απατεώνα πρόεδρό τους, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο τελικά είπαν στον Ρίτσαρντ Νίξον ότι ήταν ώρα να φύγει. Σήμερα, έπειτα από τις επικίνδυνες και στασιαστικές πράξεις του προέδρου, οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να καλέσουν τον Τραμπ να αποχωρήσει από τη θέση του αμέσως. Αν ο πρόεδρος δεν αποχωρήσει αμέσως και οικειοθελώς, το Κογκρέσο θα προχωρήσει με δικές μας ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM