Πελόζι για την απόφαση περί αμβλώσεων: «Χαστούκι - Πλέον οι Αμερικανίδες έχουν λιγότερα δικαιώματα από τις μανάδες τους»

Πελόζι για την απόφαση περί αμβλώσεων: «Χαστούκι - Πλέον οι Αμερικανίδες έχουν λιγότερα δικαιώματα από τις μανάδες τους» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Κατακεραύνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την επικύρωση νόμου που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης. 

Με την ανατροπή της απόφασης του 1973 στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ που αναγνώρισε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και τη νομιμοποίησε σε όλη τη χώρα, «οι δικαστές ξηλώνουν τα αμερικανικά δικαιώματα», σημείωσε η Πελόζι. 

Όπως είπε, η απόφαση είναι «προσβολή» και «χαστούκι στο πρόσωπο των γυναικών». 

«Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς πέτυχε τον σκοτεινό, ακραίο στόχο του ξέσκισε το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για τη δική τους αναπαραγωγική υγεία» τόνισε η ίδια.

Η Πελόζι κατηγόρησε για την εξέλιξη αυτή το ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

«Εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ, του (επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της αμερικανικής Γερουσίας) Μιτς ΜακΚόνελ, του ρεπουμπλικανικού κόμματος, της πλειοψηφίας και του Ανώτατου δικαστηρίου, οι Αμερικανίδες σήμερα έχουν λιγότερη ελευθερία από τις μητέρες τους. Οι ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι προχωρούν στη σταυροφορία τους να ποινικοποιήσουν την ελευθερία της υγείας» σημείωσε. 

Με πληροφορίες από The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ