Πάτρικ Στιούαρτ: «Πήγαινα κατευθείαν σπίτι και έπινα μέχρι να λιποθυμήσω»

Πάτρικ Στιούαρτ: «Πήγαινα κατευθείαν σπίτι και έπινα μέχρι να λιποθυμήσω» Facebook Twitter
O Πάτρικ Στιούαρτ - Φωτ.: Guardian.
0

Ο Πάτρικ Στιούαρτ εκπλήσσεται ελαφρώς που μιλάει για την επικείμενη δεύτερη σειρά «Star Trek: Picard», σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν στην Καλιφόρνια.

Ο λόγος είναι ότι απέρριψε τόσο σταθερά την πρώτη σεζόν. Αφού υποδύθηκε τον Captain Jean-Luc Picard, ήρωα του 24ου αιώνα του Starfleet, σε 176 τηλεοπτικά επεισόδια του «Star Trek: The Next Generation» και τέσσερις spin-off ταινίες, ο Στιούαρτ ήταν πεπεισμένος ότι «έκανα ό,τι μπορούσα με το Star Trek».

Όμως οι παραγωγοί επέμειναν. Πίνοντας καφέ, τους εξήγησε την άρνησή του. Οι παραγωγοί μίλησαν για 20 λεπτά, θυμάται ο Στιούαρτ. Μετά το λογύδριο του κινήθηκε η περιέργεια  και τους ζήτησε κάτι απτό για να το εξετάσει. Διαβάζοντας 36 σελίδες του σεναρίου «με έπεισε ότι υπήρχαν αρκετά νέα πράγματα για εξερεύνηση».

Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι τόσο ο ηθοποιός όσο και ο χαρακτήρας του ήταν στα 50 τους κατά τη διάρκεια του The Next Generation, που τελείωσε το 1994. Τώρα ήταν στα 80 του, η σειρά θα εξερευνούσε τις δεκαετίες που μεσολάβησαν. «Και όταν το προσέγγισα έτσι», λέει ο Στιούαρτ, «μου τράβηξε την προσοχή». 

Ο Στιούαρτ παρά τη μεγάλη του καριέρα στον κινηματογράφο αλλά και σε σειρές, δήλωσε ότι είναι η ενέργεια και η ένταση του θεάτρου που τον ελκύει και τον αναστατώνει. Το 2008 όπως λέει έπαιζε «Μάκβεθ» στο Μπροντγουέι και «ήταν το μόνο που έκανα για ένα χρόνο. Υπήρχε μια περίοδος που ήμασταν στη Νέα Υόρκη και η ερμηνεία αυτού του έργου πήρε ό,τι είχα. Τελείωνα την παράσταση συναισθηματικά εξαντλημένος, πήγαινα κατευθείαν σπίτι και έπινα αλκοόλ μέχρι να λιποθυμήσω. Κοιμόμουν πολλές ώρες και μετά διαπίστωνα ότι, περίπου στις τέσσερις το απόγευμα, ταραζόμουν σκεπτόμενος "θα παίξεις αυτόν τον σπουδαίο ρόλο ξανά σε λίγες ώρες"».

«Νομίζω ότι εκείνη η χρονιά μου άνοιξε νέες δυνατότητες. Όλα πρέπει να μετράνε. Δεν είναι απλώς διασκεδαστικό πλέον». Θα μπορούσε όμως να επαναλάβει το «burn-out-black-out» εκείνης της χρονιάς του Μάκβεθ; «Οχι» απαντά ο Στιούαρτ και σημειώνει ότι «τώρα έχω μάθει ότι πρέπει να σταματάω και να κάνω ένα διάλειμμα». 

Μετά τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του Star Trek: Picard, ο Στιούαρτ σχεδιάζει να πάρει μια πολύμηνη άδεια με σκοπό να ολοκληρώσει και τα απομνημονεύματά του. Ο τίτλος τους είναι «Are You Anybody» και, όπως είπε, έχει ήδη φτάσει να γράψει πάνω από 300 σελίδες.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ