Πατέρας και γιος εγκλωβίστηκαν σε πλημμύρα - Οι φίλοι τους περπάτησαν 12 ώρες για βοήθεια

Πατέρας και γιος εγκλωβίστηκαν σε πλημμύρα - Οι φίλοι τους περπάτησαν 12 ώρες για βοήθεια Facebook Twitter
0

Ένας πατέρας με τον 10χρονο γιο του διασώθηκαν στην αυστραλιανή ενδοχώρα αφού οι τρεις συνταξιδιώτες τους περπάτησαν για 12 ώρες προς αναζήτηση βοήθειας. 

Οδηγούσαν μέσω της νοτιοδυτικής πολιτείας Κουίνσλαντ την Κυριακή, όταν το αυτοκίνητό τους κόλλησε σε πλημμυρισμένο δρόμο. 

Παγιδευμένοι, πέρασαν τη νύχτα στο αυτοκίνητο, και το επόμενο πρωί, τρεις από αυτούς ξεκίνησαν με προορισμό την κοντινότερη μεγαλούπολη, Μάουντ Ίσα, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά. 

Όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, κατάφεραν να ειδοποιήσουν τις αρχές σχετικά με την τοποθεσία των φίλων τους σε ένα χάρτη και δόθηκε εντολή να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης. 

Πατέρας και γιος εγκλωβίστηκαν σε πλημμύρα - Οι φίλοι τους περπάτησαν 12 ώρες για βοήθεια Facebook Twitter

Λίγο πριν βραδιάσει, ένα ελικόπτερο διάσωσης εντόπισε πατέρα και γιο στη μέση της πλημμυρισμένης πεδιάδας, να κάθονται στην οροφή του αυτοκινήτου τους. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν καλή οπότε δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. 

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ράσελ Πρόκτορ, είπε πως πατέρας και γιος «έκαναν ό,τι έπρεπε», μεταξύ άλλων να έχουν πόσιμο νερό μαζί τους και να παραμείνουν στο σημείο. «Αν και χρειάστηκε να περιμένουν τόσο πολύ, παρέμειναν στο όχημα μέχρι να φτάσει βοήθεια», σημείωσε. 

Πατέρας και γιος εγκλωβίστηκαν σε πλημμύρα - Οι φίλοι τους περπάτησαν 12 ώρες για βοήθεια Facebook Twitter

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται και οι τρεις συνταξιδιώτες τους που περπάτησαν μέχρι να βρουν βοήθεια. 

Η Αυστραλία, που διανύει καλοκαίρι, βρίσκεται εν μέσω της κακοκαιρίας La Nina, η οποία έχει φέρει αυξημένες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ειδικά στο Κουίνσλαντ. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM