Παρουσία Πούτιν και με 3.000 λιγότερους στρατιώτες, η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα

Παρουσία Πούτιν και απουσία τανκ η στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα Facebook Twitter
0

«Το μέλλον της Ρωσίας βασίζεται στον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην παρέλαση για την Ημέρας της Νίκης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το μέλλον της Ρωσίας «στηρίζεται» στους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό τώρα από τη δική σας πολεμική προσπάθεια», είπε.

Η στρατιωτική παρέλαση, η οποία τιμά τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, περιορίστηκε φέτος για λόγους ασφαλείας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε επίσης την ομιλία του για να δικαιολογήσει την εισβολή του στην Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε τις «δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης» ότι προκαλούν συγκρούσεις. Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι «σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής», είπε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας σε ένα πλήθος που αποτελούνταν μόνο από αξιωματούχους και βετεράνους, καθώς η εκδήλωση δεν ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Απευθυνόμενος στα στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Η ασφάλεια της χώρας στηρίζεται σε εσάς σήμερα, το μέλλον της κρατικής μας υπόστασης και του λαού μας εξαρτάται από εσάς».

Αυτή ήταν η δεύτερη παρέλαση της Ημέρας της Νίκης από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ο φετινός εορτασμός είχε 3.000 λιγότερους στρατιώτες και λιγότερο στρατιωτικό υλικό στην επίδειξη.

Η παρέλαση ήταν συντομότερη, ωστόσο, για πρώτη φορά από το 2020, μερικοί διεθνείς ηγέτες έδωσαν το παρών, συμπεριλαμβανομένου του Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ του Καζακστάν και του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο , ενώ εκεί βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. 

Κατά τα λοιπά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε στο στόχαστρο τη Δύση, λέγοντας ότι «ο στόχος τους δεν είναι άλλος από το να δουν την πτώση της χώρας μας» και δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί ένα «ειρηνικό μέλλον», εντούτοις κατηγόρησε τις δυτικές ελίτ ότι σπέρνουν τους σπόρους του «μίσους και της ρωσοφοβίας» και καταστρέφουν τις οικογενειακές αξίες.

«Δεν υπάρχει κανένας σκοπός ισχυρότερος στον κόσμο από την αγάπη μας για τις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε σε άλλο σημείο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM