Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter
0

«Κάποιος κοιμάται στο πιλοτήριο»- αυτή είναι μια δήλωση που θα σόκαρε οποιονδήποτε. Όχι όμως, όταν κοιμάστε σε ένα ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο μέσα σε ένα «ανακαινισμένο» A380.

Το Project Envergure, που σημαίνει «άνοιγμα φτερών» στα γαλλικά, δίνει νέα πνοή σε ένα παροπλισμένο Airbus A380, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Τουλούζης. 

Βασισμένο σε μια ιδέα του Frédéric Deleuze, πρώην μηχανικός της Airbus, το A380 Hotel κάνει πραγματικότητα τα όνειρα κάθε λάτρη της αεροπορίας με 31 δωμάτια χωρισμένα σε standard και deluxe κατηγορίες και δύο επιπλέον σουίτες- μία στο πιλοτήριο και μία στο πάνω επίπεδο, προσβάσιμα από τις σκάλες του αεροσκάφους. 

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter

Οι δύο σουίτες, 35 τ.μ. έκαστη, διαθέτουν κρεβάτι king-size και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα για μέγιστη άνεση.

Οι σουίτες αναμένεται να κοστίζουν περίπου 350 δολάρια τη βραδιά, ενώ η τυπική τιμή για δύο άτομα θα κυμαίνεται από περίπου 125 μέχρι 175 δολάρια.

Την συνεχή εμπειρία μιας πτήσης απολαμβάνουν για χρόνια μόνο οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας, αλλά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιτρέπει πλέον σε όσους αγαπούν τα αεροπλάνα, να περνούν περισσότερο χρόνο σε ένα αεροσκάφος αντί για μερικές ώρες.

Ένα εστιατόριο 60 θέσεων, προσαρτημένο στο αεροσκάφος, θα ενσωματωθεί σε έναν πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, που μεταφέρθηκε στο σημείο.

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter

«Λατρεύω τις προκλήσεις και να ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Στοχεύω σε πελάτες παθιασμένους ή απλώς περίεργους, αλλά και επιχειρηματίες (ταξιδιώτες) λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία, σε μια εξαιρετικού οικονομικού ενδιαφέροντος περιοχή αλλά και την άνεση που υπόσχεται το ξενοδοχείο», λέει ο Frédéric Deleuze. 

Το ξενοδοχείο A380 θα βρίσκεται βόρεια του αεροδρομίου της Τουλούζ, κοντά στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο MEETT, και προγραμματίζεται να ανοίξει το 2024. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM