Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter
0

«Κάποιος κοιμάται στο πιλοτήριο»- αυτή είναι μια δήλωση που θα σόκαρε οποιονδήποτε. Όχι όμως, όταν κοιμάστε σε ένα ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο μέσα σε ένα «ανακαινισμένο» A380.

Το Project Envergure, που σημαίνει «άνοιγμα φτερών» στα γαλλικά, δίνει νέα πνοή σε ένα παροπλισμένο Airbus A380, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Τουλούζης. 

Βασισμένο σε μια ιδέα του Frédéric Deleuze, πρώην μηχανικός της Airbus, το A380 Hotel κάνει πραγματικότητα τα όνειρα κάθε λάτρη της αεροπορίας με 31 δωμάτια χωρισμένα σε standard και deluxe κατηγορίες και δύο επιπλέον σουίτες- μία στο πιλοτήριο και μία στο πάνω επίπεδο, προσβάσιμα από τις σκάλες του αεροσκάφους. 

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter

Οι δύο σουίτες, 35 τ.μ. έκαστη, διαθέτουν κρεβάτι king-size και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα για μέγιστη άνεση.

Οι σουίτες αναμένεται να κοστίζουν περίπου 350 δολάρια τη βραδιά, ενώ η τυπική τιμή για δύο άτομα θα κυμαίνεται από περίπου 125 μέχρι 175 δολάρια.

Την συνεχή εμπειρία μιας πτήσης απολαμβάνουν για χρόνια μόνο οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας, αλλά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιτρέπει πλέον σε όσους αγαπούν τα αεροπλάνα, να περνούν περισσότερο χρόνο σε ένα αεροσκάφος αντί για μερικές ώρες.

Ένα εστιατόριο 60 θέσεων, προσαρτημένο στο αεροσκάφος, θα ενσωματωθεί σε έναν πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, που μεταφέρθηκε στο σημείο.

Παροπλισμένο Airbus A380 γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτα στο πιλοτήριο Facebook Twitter

«Λατρεύω τις προκλήσεις και να ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Στοχεύω σε πελάτες παθιασμένους ή απλώς περίεργους, αλλά και επιχειρηματίες (ταξιδιώτες) λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία, σε μια εξαιρετικού οικονομικού ενδιαφέροντος περιοχή αλλά και την άνεση που υπόσχεται το ξενοδοχείο», λέει ο Frédéric Deleuze. 

Το ξενοδοχείο A380 θα βρίσκεται βόρεια του αεροδρομίου της Τουλούζ, κοντά στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο MEETT, και προγραμματίζεται να ανοίξει το 2024. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM