No.1

Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
0

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Μάικ Ντάμπκι, παραιτήθηκε μετά από μόλις τρεις μήνες στη θέση αυτή.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ντάμπκι, ένας έμπειρος, ρεπουμπλικάνος, σχεδιαστής στρατηγικής, είχε προσληφθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο για να ανανεώσει την επικοινωνιακή στρατηγική του Λευκού Οίκου.

«Εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τον Λευκό Οίκο και κατέστησε σαφές ότι θα έμενε έως το τέλος του ταξιδιού του προέδρου στο εξωτερικό», δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενη στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο Ντάμπκι παραιτήθηκε στις 18 Μαΐου, αν και δεν έχει ορίσει ποια θα είναι η τελευταία ημέρα του στη δουλειά και φεύγει σε καλές συνθήκες, σύμφωνα το Axios News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση για την αποχώρησή του.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αποχώρηση του διευθυντή επικοινωνίας σημειώνεται ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει έναν ευρύτερο στρατηγικό ανασχηματισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας «αίθουσας πολέμου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα ερωτήματα και οι διάφορες έρευνες.


Σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο πρόεδρος σχεδιάζει να φέρει νέους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας στο προσωπικό του έμπειρους επαγγελματίες της πολιτικής, περιλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ. Ενδεχομένως οι αλλαγές αυτές να περιλαμβάνουν επίσης την πρόσληψη περισσότερων δικηγόρων για να χειριστούν την έρευνα για τη Ρωσία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί ένα σκάνδαλο που έχει απειλήσει την προεδρία.


Αλλαγές αναμένονται επίσης στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Axios, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λιγότερες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ. Επίσης ο Τραμπ θα δέχεται περισσότερες ερωτήσεις απευθείας από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με το Axios.


Σε tweet που ανάρτησε νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ έγραψε για τις έρευνες σχετικά με τη Ρωσία: «Ρώσοι αξιωματούχοι θα γελάνε με τις ΗΠΑ και το πώς μια ισχνή δικαιολογία γιατί έχασαν οι Δημοκρατικοί τις εκλογές έχει κυριαρχήσει στα Fake News» (Ψεύτικες Ειδήσεις).


Στη συνέντευξή της στο Fox News, η Κόνγουεϊ υποβάθμισε τις επίμονες φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Σπάισερ, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε σατιρικές εκπομπές, είναι στον δρόμο προς την έξοδο. Είπε πως θα επανέλθει στο βήμα για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη.


Ο Σπάισερ υπηρέτησε μαζί με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους όταν και οι δύο εργάζονταν στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων. Ο Πρίμπους και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον έχουν προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα «αίθουσα πολέμου» στην οποία θέση θα έχει επίσης ο γαμπρός του Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλός του Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Ο Ντάμπκι επέβλεψε το γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, το οποίο διαχειρίζεται την επικοινωνία με τον Τύπο και άλλες υποθέσεις. Ο διορισμός του νωρίτερα φέτος έγινε όταν η προηγούμενη επιλογή του Τραμπ, ο Τζέισον Μίλερ, αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση αυτή.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM