Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε το Βατικανό λίγο μετά την ορκωμοσία του στην θέση του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

 

«Εγκάρδιες ευχές και διαβεβαίωση των προσευχών μου ότι ο Παντοδύναμος Θεός θα σας δώσει σοφία και δύναμη κατά την άσκηση του υψηλού σας αξιώματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

«Υπό την ηγεσία σας, μπορεί ο αμερικανικός λαός να συνεχίσει να αντλεί δύναμη από τις υψηλές πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές αξίες που έχουν εμπνεύσει το έθνος από την ίδρυσή του.

 

»Σε μια εποχή που οι σοβαρές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη οικογένειά μας απαιτούν διορατικές και ενωμένες αντιδράσεις, προσεύχομαι οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από την ανησυχία για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από αυθεντική δικαιοσύνη και ελευθερία, μαζί με τον αμετάβλητο σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ιδίως των φτωχών, των ευάλωτων και εκείνων που δεν έχουν φωνή» συνεχίζει το μήνυμα.

 

Και καταλήγει λέγοντας «Ομοίως, ζητώ από τον Θεό, την πηγή όλης της σοφίας και της αλήθειας, να καθοδηγήσει τις προσπάθειές σας για την προώθηση της κατανόησης, της συμφιλίωσης και της ειρήνης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των εθνών του κόσμου, προκειμένου να προωθηθεί το καθολικό κοινό καλό.

 

Αυτά τα συναισθήματα, επικαλούμαι πρόθυμα για εσάς και την οικογένειά σας και τον αγαπημένο Αμερικανό λαό, μια αφθονία ευλογιών»

 

Με πληροφορίες του CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr