Πάπας Φραγκίσκος: Η καθολική εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ομοφυλοφίλων αλλά τα κράτη οφείλουν να ψηφίζουν νόμους

Πάπας Φραγκίσκος: Η καθολική εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ΛΟΑΤΚΙ αλλά τα κράτη οφείλουν να ψηφίζουν νόμους Facebook Twitter
0

Η καθολική εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ομοφυλοφίλων επειδή ο γάμος είναι ένα μυστήριο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι τα κράτη μπορούν και πρέπει να ψηφίσουν αστικούς νόμους για να επιτρέψουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να έχουν περιουσιακά δικαιώματα και κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν εγκρίνει τη νομοθεσία στην Ευρώπη για την υποστήριξη των παντρεμένων ομοφυλοφίλων, ο ποντίφικας δήλωσε πως «έχει μιλήσει ξεκάθαρα γι' αυτό»: «Ο γάμος είναι μυστήριο. Η εκκλησία δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα μυστήρια. Είναι όπως ο Κύριος τους καθιέρωσε. Είναι σημαντικό αυτή η συνθήκη να βοηθά τους ανθρώπους χωρίς να επιβάλλει πράγματα που από τη φύση τους δεν λειτουργούν στην εκκλησία. Αλλά αν θέλει ένα ομόφυλο ζευγάρι να περάσει τη ζωή του μαζί, τότε τα κράτη έχουν τη δυνατότητα με αστικούς νόμους να το υποστηρίξουν, να του δώσουν ασφάλεια όσον αφορά την περιουσία και την υγειονομική περίθαλψη».

«Ο γάμος είναι γάμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει καταδίκη ανθρώπων. Όχι, σας παρακαλώ, αυτοί είναι οι αδελφοί μας και πρέπει να είμαστε κοντά τους, αλλά ο γάμος ως μυστήριο είναι σαφής. Όμως υπάρχουν αστικοί νόμοι, οι οποίοι είναι σημαντικοί για να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το πρώτο του ταξίδι στη Σλοβακία μετά από ένα τετραήμερο προσκύνημα, συμπεριλαμβανομένης της Βουδαπέστης και της Ουγγαρίας.


Ο Φραγκίσκος έχει προγραμματίσει τουλάχιστον δύο άλλα ταξίδια πριν από το τέλος του έτους: ένα γρήγορο ταξίδι στη Γλασκόβη της Σκωτίας, για να συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τον Νοέμβριο και ένα ταξίδι - που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το Βατικανό - στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM