Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκήρυξε σήμερα τις αμβλώσεις, λέγοντας πως δεν δικαιολογούνται ούτε καν στις περιπτώσεις που τα έμβρυα είναι βαριά άρρωστα ή θεωρείται πολύ πιθανό να πεθάνουν μετά τη γέννησή τους.

  

Παραλληλίζοντας την άμβλωση με τη δράση ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παρότρυνε σήμερα την ιατρική κοινότητα και τους καθολικούς ιερείς να υποστηρίζουν τις οικογένειες ώστε να ολοκληρώνεται η κύηση ακόμα και των βρεφών με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

 

Μιλώντας στο συνέδριο κατά των αμβλώσεων, του οποίου χορηγός είναι το ίδιο το Βατικανό, ο Αργεντινός Παπάς υποστήριξε ότι οι αμβλώσεις δεν είναι θρησκευτικό ζήτημα αλλά ανθρωπιστικό. «Είναι νόμιμο να πετάμε μια ζωή για να λύσουμε ένα πρόβλημα; Είναι θεμιτό να προσλαμβάνουμε έναν πληρωμένο εκτελεστή για να λύσουμε ένα πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο  Φραγκίσκος, αποκηρύσσοντας τις αποφάσεις των γονιών για άμβλωση, που βασίζονται σε προγεννητικούς ελέγχους. 

 

Κατά τον ίδιο, κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι «ασύμβατο με τη ζωή». Όπως πρόσθεσε, ακόμα και τα μωρά που πρόκειται να πεθάνουν στη γέννα ή λίγο αργότερα, δικαιούνται να λάβουν ιατρική φροντίδα στη μήτρα, τονίζοντας πως τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν υποστήριξη ώστε να μην νιώθουν απομονωμένα ή τρομαγμένα. 

 

 

«Αν και κάποιος μπορεί να διαφωνήσει με την χρήση ιατρικών πόρων κατ' αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μία αξία για τους γονείς», εκτίμησε ο ποντίφικας. «Η φροντίδα αυτών των παιδιών βοηθά τους γονείς να πενθήσουν, και να μην το εκλάβουν απλώς ως μία απώλεια, αλλά ως ένα μονοπάτι που πήραν μαζί», κατέληξε ο Πάπας, με τις δηλώσεις του να έχουν ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων. 

 

Στο παρελθόν, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποστηρίξει ότι όσες γυναίκες έχουν προβεί σε άμβλωση, που η καθολική εκκλησία κατατάσσει στις «αμαρτίες», θα πρέπει να συγχωρούνται από τους εξομολόγους - ιερείς. 

 

Με πληροφορίες από Time

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr