ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γαλλία: Σάλος μετά την απειλή της ένωσης των γυναικολόγων πως θα σταματήσει να πραγματοποιεί αμβλώσεις

Γαλλία: Σάλος μετά την απειλή της ένωσης των γυναικολόγων πως θα σταματήσει να πραγματοποιεί αμβλώσεις Facebook Twitter
2

Η ένωση των γυναικολόγων στη Γαλλία απειλεί να σταματήσει να πραγματοποιεί επεμβάσεις άμβλωσης ως μέσο πίεσης ώστε η υπουργός Υγείας να συναντηθεί με τους δυσαρεστημένους γιατρούς. 

Η υπουργός, Ανιές Μπιζίν καθώς και φεμινιστικές οργανώσεις, έκαναν λόγο για «απαράδεκτη απειλή» η οποία θέτει τις γυναίκες «σε κατάσταση ομηρίας». 

Η Μπιζίν εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί οι γυναίκες να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό όπλο και για λόγους προβολής από τα ΜΜΕ, σε ένα ζήτημα για το οποίο το υπουργείο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα. 

Προσθέτει πως η απειλή είναι ενάντια «στο άνευ προϋποθέσεων δικαίωμα στην άμβλωση που είναι εγγυημένο στη χώρα μας» και πως λυπάται για την διαστρεβλωμένη εικόνα που δίνεται για του Γάλλους γυναικολόγους και μαιευτήρες «από μία ένωση που υποτίθεται τους εκπροσωπεί». 

Λίγους μήνες πριν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γυναικολόγων και Μαιευτήρων (Syngof), ο Μπερτράντ Ντε Ροσαμπό είχε δικαιολογήσει την άρνηση του να πραγματοποιεί επεμβάσεις τερματισμού της εγκυμοσύνης λέγοντας πως «η έκτρωση ισοδυναμεί με «ανθρωποκτονία». 

Σε επιστολή που υπογράφεται αυτή την εβδομάδα από έναν συνάδελφο του,ο Ζαν Μαρτί, πρώην πρόεδρο της ίδιας ένωσης, ζητά από τους γυναικολόγους να «είναι έτοιμοι να σταματήσουν τις εκτρώσεις προκειμένου να ακουστούν». 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Μαρτί είπε πως σκόπιμα θέλησε να προβοκάρει. 

Ο ιατρικός σύλλογος της Γαλλίας καταδίκασε την απειλή την οποία θεωρεί «αντίθετη στην ιατρική δεοντολογία» ενώ η φεμινιστική Osez le Féminisme  σχολίασε το γεγονός στο Twitter. «H Syngof απειλεί με απεργία από τις εκτρώσεις. Θα μπορούσε να κάνει απεργία από τα τεστ ΠΑΠ, όχι; Αυτό από την ίδια ένωση που ο πρόεδρος της αποκάλεσε τις αμβλώσεις ανθρωποκτονίες». 

Διεθνή
2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με το που διάβασα τον τίτλο σφίχτηκε το στομάχι μου: Σκέψου να είσαι έγκυος, και να θέλεις να κάνεις έκτρωση, και να διαβάσεις αυτή την ανακοίνωση των γυναικολόγων. Και να σκεφτείς ότι δεν θα μπορέσεις να κάνεις την έκτρωση, και θα βρεθείς με ένα παιδί που δεν το θέλεις, άρα θα καταστραφεί η ζωή σου σε μεγάλο βαθμό.
Ακριβως αυτό, και να καταστραφούν κι άλλες ζωές τριγύρω, του παιδιού μη εξαιρουμένου (πχ. κύημα που προέρχεται απο βιασμό)Αλλα κι επιπλέον τα χρονικά περθώρια για μια όσο το δυνατόν βοοηθική και ασφαλή άμβλωση είναι συγκεκριμένα. Μετά τον 3ο μήνα τα περιθώρια στενεύουν και σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη (όπως όταν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν διακοπή της κύησης) η μέθοδος επιλογής είναι η πρόκληση ωδίνων για φυσιολογικό τοκετό με ταυτόχρονη χορήγηση φαρμάκων που ουσιαστικά προκαλούν ενδομήτριο θάνατο, με όλα τα ψυχολογικα δεινά που μια τέτοια κίνηση επιφέρει στη γυναίκα. Δηλαδη όταν αυτοί θα αποφασίσουν, για κάποιες θα είναι ήδη αργά...Απλά απαράδεκτο.