Πάπας Φραγκίσκος για πόλεμο στο Ισραήλ: Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα

Πόλεμος στο Ισραήλ – Πάπας Φραγκίσκος: Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ που ξέσπασε χθες μίλησε ο πάπας Φραγκίσκος.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ και τις επιθέσεις της Χαμάς, επισημαίνοντας πως είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και πως προσεύχεται γι’ αυτές.

Χαρακτηριστικά ο παπάς Φραγκίσκος τόνισε: «Παρακολουθώ με πόνο και ανησυχία τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, όπου η βία εξερράγη με ακόμη πιο βίαιο τρόπο. Είμαι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, προσεύχομαι υπέρ αυτών, και όλων όσοι ζουν ώρες αγωνίας και τρόμου».

Ο ποντίφικας συμπλήρωσε πως «πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις και να σιγήσουν τα όπλα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η τρομοκρατία και ο πόλεμος δεν οδηγούν σε καμία λύση, ότι ο πόλεμος είναι ήττα».

Καταλήγοντας ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος, κάθε πόλεμος, προκαλεί μόνον κακουχίες και τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Τραμπ ξεκινά εκστρατεία καταστολής της «απάτης» στις πολιτείες των Δημοκρατικών

Συλλήψεις στην Καλιφόρνια - Ο Τραμπ όρισε υπεύθυνο της εκστρατείας τον αντιπρόεδρό του δηλώνοντας πως ο νέος ρόλος του θα είναι «καθοριστικός για το πόσο σπουδαίο θα είναι το μέλλον της χώρας μας»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ

Διεθνή / Πρώτο Πάσχα για τον Πάπα Λέων: Τι πιστεύουν οι καθολικοί για τον νέο ποντίφικα ένα χρόνο μετά

Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να παίρνει πιο ξεκάθαρη θέση σε παγκόσμιες συγκρούσεις, ενώ άλλοι εκτιμούν τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την επιρροή του
THE LIFO TEAM