Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος κι όχι ειδική στρατιωτική επιχείρηση- «Παρακαλώ σταματήστε»

Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος κι όχι ειδική στρατιωτική άσκηση - «Παρακαλώ σταματήστε» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε απόρριψη του ισχυρισμού της Ρωσίας ότι διεξάγει μία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας πως πρόκειται για «έναν πόλεμο που προκαλεί θάνατο και καταστροφή» καλώντας για άλλη μία φορά σε κατάπαυση του πυρός.

Απευθυνόμενος στους πιστούς που παρακολούθησαν τη λειτουργία και την ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε σήμερα ότι «στην Ουκρανία χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και πως «η Αγία Έδρα είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο», διότι «πρόκειται για παραφροσύνη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η Αγία Έδρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί, να προσφέρει κάθε αναγκαία υπηρεσία για να ξεπερασθεί η κρίση αυτή», πρόσθεσε ο ποντίφικας. Τόνισε, δε, ότι απέστειλε δυο καρδινάλιους στην Ουκρανία, για να μεταφέρουν ανθρωπιστικές βοήθειες στον ουκρανικό λαό και για να πούνε και πάλι, με ξεκάθαρο τρόπο: «ο πόλεμος είναι παραφροσύνη, σας ικετεύουμε να σταματήσετε, να αντιληφθείτε όλη αυτή την σκαιότητα».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Ρωσίας για «μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ότι η χώρα σφυροκοπείται από πόλεμο.

«Στην Ουκρανία ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων. Αυτή δεν είναι μόνο μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, καταστροφή και δυστυχία», ανέφερε ο Πάπας στην εβδομαδιαία ομιλία του προς το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM