Πάνω από 3.000 νεκροί στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού - Περισσότεροι από τις γειτονικές χώρες

Πάνω από 3.000 νεκροί στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού - Περισσότεροι από τις γειτονικές χώρες Facebook Twitter
0

Οι θάνατοι στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού ξεπέρασαν σήμερα τους 3.000, με τον αριθμό τους να είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έφτασε τώρα τους 3.040 από 2.941, που ήταν χθες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Οι θάνατοι στη Σουηδία είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, όπου οι αρχές έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή προσέγγιση.

Ωστόσο, είναι λιγότεροι σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns.

Στη Σουηδία, όπου σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν επιβληθεί μέτρα καραντίνας ούτε απαγορεύσεις για να αναχαιτιστεί η πανδημία και η κυβέρνηση καλεί απλώς τους πολίτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να τηρούν τις συστάσεις της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραμείνει ανοιχτά και στα παιδιά επιτρέπεται να κάνουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Στο θέμα της σχολικής εκπαίδευσης, η κυβέρνηση ακολούθησε τις συστάσεις του επιδημιολόγου της Άντερς Τεγκνέλ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έπεισε την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ