Πανικός στην Ιταλία από έκθεση που προβλέπει χρεοκοπία

Πανικός στην Ιταλία από έκθεση που προβλέπει χρεοκοπία Facebook Twitter
2

Πανικό και ανασφάλεια έχει προκαλέσει η διαρροή έκθεσης που αναφέρεται στο ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ιταλία, μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Πρόκειται για έκθεση της τράπεζας επενδύσεων Mediobanca, η οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι αν η χώρα δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ως το τέλος του χρόνου, τότε η Ιταλία μπορεί να βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσει "μερική χρεοκοπία" και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Κατά την εταιρία Mediobanca Securities, με έδρα το Λονδίνο και κύριο μέτοχο την συγκεκριμένη ιταλική τράπεζα επενδύσεων, η κύρια απειλή για την χώρα είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο και έχει ξεπεράσει πλέον τα δυο χιλιάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Mediobanca θεωρεί ότι μπορεί να αποφευχθεί η χρεοκοπία με τρείς δράσεις:

Να υπογραφεί άμεσα συμφωνία με την Ελβετία για τα κεφάλαια που ιταλοί πολίτες μετέφεραν στην γειτονική χώρα, να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους Ιταλούς διαθέτουν αγαθά και εισοδήματα άνω του 1,3 εκατομ. ευρώ και να θεσπισθεί υψηλότερη φορολόγηση όλων των σταθερών χρηματιστηριακών απολαβών, εκτός των ομολόγων του δημοσίου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Άντριου: Τι ακολουθεί μετά τη σύλληψή του και ποιες οι επιπτώσεις στη βασιλική οικογένεια

Η σύλληψη του Άντριου προκαλεί τριγμούς στη βρετανική μοναρχία και επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Έπσταϊν, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις συνέπειες στο κύρος της βασιλικής οικογένειας και τη στάση του Παλατιού απέναντι στην κρίση
THE LIFO TEAM
ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η εταιρία που έβγαλε την ανακοίνωση (ή μάλλον η μητρική της) δεν μπορεί να έχει συμφέρον από τον πανικό που δημιουργήθηκε?Ας χρησιμοποιούσε το αποτέλεσμα της μελέτης μόνο για να επενδύσει ανάλογα (υποτίθεται είναι πλεονέκτημα να έχεις πληροφορία που δεν έχουν άλλοι). Μάλλον έχει πουλήσει ακριβά και τώρα θέλει να αγοράσει φθηνότερα αυτό που πούλησε.Όσο περιμένουμε η αγορά να αυτορυθμιστεί χωρίς σαφείς κανόνες και μηχανισμούς τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.