Παναγία των Παρισίων: Εκκενώνεται η νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ στον Σηκουάνα

Παναγία των Παρισίων: Εκκενώνεται η νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ στον Σηκουάνα Facebook Twitter
0

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό πριν από λίγο πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θάνατοι από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Παναγία των Παρισίων. 

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ενώ εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή του Ιλ ντε λα Σιτέ, της νησίδας τον Σηκουάνα, εκκενώνεται

Το διάσημο βέλος, όπου υπάρχει το καμπαναριό της διάσημης μεσαιωνικής εκκλησίας κατέρρευσε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η τεράστια πυρκαγιά ίσως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι France 2, η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί - στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - άρχισε να χτίζεται το 1163 και αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στον Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης ενώ, με κέντρο δράσης την εκκλησία, ο Βικτόρ Ουγκώ έγραψε το κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ