Πακιστάν: Επαρχία θα μπλοκάρει τα κινητά τηλέφωνα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Πακιστάν: Επαρχία θα μπλοκάρει τα κινητά τηλέφωνα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι αρχές της επαρχίας Παντζάμπ στο Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

 

«Στην αρχή αυτό ήταν μόνο μία πρόταση, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, οπότε ελήφθη η απόφαση», δήλωσε ο Χαμάντ Ράζα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Παντζάμπ.

 

Η κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών θα αποφασίσει τώρα πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, συμπλήρωσε ο ίδιος.



Δεν είναι η μόνη επαρχία του Πακιστάν που υιοθετεί μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ήδη οι αρχές στη Σιντ έχουν ανακοινώσει ότι από τον Ιούλιο δεν θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν.



Αν και ο εμβολιασμός στο Πακιστάν των 220 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εντατικοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έως τώρα έχουν χορηγηθεί μόνο 10,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 300.000 άνθρωποι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν εμφανίστηκαν για τη δεύτερη.


 

Πέρα από τα μέτρα κατά εκείνων που αρνούνται να κάνουν τα εμβόλια, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει κίνητρα, ανακοινώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν σε κινηματογράφους, χώρους δεξιώσεων και ναούς. Επίσης, τα μέτρα περιορισμού θα αρθούν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπου πάνω από το 20% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

 

Έως τώρα στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 940.000 κρούσματα κορωνοϊού και 21.500 θάνατοι. Όμως, εξαιτίας του χαμηλού αριθμού των τεστ, υπάρχουν φόβοι ότι η πραγματική εικόνα είναι πολύ χειρότερη.

 

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM