Οι αρχές της επαρχίας Παντζάμπ στο Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

 

«Στην αρχή αυτό ήταν μόνο μία πρόταση, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, οπότε ελήφθη η απόφαση», δήλωσε ο Χαμάντ Ράζα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Παντζάμπ.

 

Η κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών θα αποφασίσει τώρα πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, συμπλήρωσε ο ίδιος.Δεν είναι η μόνη επαρχία του Πακιστάν που υιοθετεί μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ήδη οι αρχές στη Σιντ έχουν ανακοινώσει ότι από τον Ιούλιο δεν θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν.Αν και ο εμβολιασμός στο Πακιστάν των 220 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εντατικοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έως τώρα έχουν χορηγηθεί μόνο 10,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 300.000 άνθρωποι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν εμφανίστηκαν για τη δεύτερη.


 

Πέρα από τα μέτρα κατά εκείνων που αρνούνται να κάνουν τα εμβόλια, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει κίνητρα, ανακοινώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν σε κινηματογράφους, χώρους δεξιώσεων και ναούς. Επίσης, τα μέτρα περιορισμού θα αρθούν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπου πάνω από το 20% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

 

Έως τώρα στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 940.000 κρούσματα κορωνοϊού και 21.500 θάνατοι. Όμως, εξαιτίας του χαμηλού αριθμού των τεστ, υπάρχουν φόβοι ότι η πραγματική εικόνα είναι πολύ χειρότερη.

 

Με πληροφορίες από AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr