«Πάγωσε» η Νέα Ζηλανδία από τις σεξιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφου στην πρωθυπουργό της χώρας

«Πάγωσε» η Νέα Ζηλανδία από τις σεξιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφου στην πρωθυπουργό της χώρας Facebook Twitter
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεν (EPA)
0

Μια συνέντευξη της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντεν σόκαρε τη Νέα Ζηλανδία, με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για ακραία σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της. 


Ο Αυστραλός δημοσιογράφος Τσαρλς Γούλεϊ ρώτησε συγκεκριμένα την πρωθυπουργό για την ημερομηνία γέννησης του παιδιού της, αλλά και για την ημερομηνία της σύλληψης του, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

Η συνέντευξη, διάρκειας 13 λεπτών, που χαρακτηρίστηκε "σεξιστική", παραχωρήθηκε στον βετεράνο δημοσιογράφο για την εκπομπή "60 Minutes".

Καλεσμένη στο πλατό μαζί με τον σύζυγό της, η πρωθυπουργός, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι έγκυος, ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την ημερομηνία τοκετού αλλά και την ημερομηνία της σύλληψης του μωρού της, με τον δημοσιογράφο να προσθέτει ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

«Είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω: ποιά είναι ακριβώς η αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης του μωρού σας;» ρωτησε ο δημοσιογράφος.

«Είναι ενδιαφέρον για να δούμε σε ποιο σημείο οι άνθρωποι κάνουν υπολογισμούς ώστε να καθορίσουν την ημερομηνία της σύλληψης», πρόσθεσε, προκαλώντας αμηχανία στο πρωθυπουργικό ζεύγος που ξέσπασε σε νευρικό γέλιο.

«Εχοντας αποκτήσει έξι παιδιά, δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παιδιά. 'Αλλωστε γιατί η σύλληψη ενός παιδιού να μην μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;», διερωτήθηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος επιμένοντας στην ερώτησή του.

«Οι εκλογές είχαν περάσει», απάντησε η Τζασίντα 'Αρντεν, «δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε τόσες λεπτομέρειες».

«Εχω συναντήσει πολλούς πρωθυπουργούς στα χρόνια μου, αλλά κανέναν τόσο νέο, όχι πολλούς που να είναι τόσο ευφυείς και ποτέ έναν τόσο ελκυστικό», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μόλις μεταδόθηκε η εκπομπή, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί, αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια και τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε «αποκρουστικός» και «ο θλιβερός θείος που πρέπει αποφύγετε στις γιορτές». Επικρίθηκε επίσης γιατί δεν μίλησε για την πολιτική που ασκεί η πρωθυπουργός.

Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι δεν λυπάται για τη συνέντευξη παρότι η γυναίκα του --όπως ο ίδιος είπε-- θεωρεί πως ο άνδρας της κάπως το παράκανε.

Η πρωθυπουργός ομολόγησε ότι «εξεπλάγη» από την ερώτηση για την ημερομηνία συλληψης του παιδιού της αλλά δεν προσεβλήθη από τη συνέντευξη ούτε τα σχόλια για την εμφάνισή της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM