Παγκόσμιο σοκ από την σφαγή χιλιάδων ανθρώπων στην Νιγηρία

Παγκόσμιο σοκ από την σφαγή χιλιάδων ανθρώπων στην Νιγηρία Facebook Twitter
8

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σήμερα χαρακτήρισε την τελευταία δολοφονική επίθεση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ως την πιο φρικιαστική στην ιστορία της.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 2000 νεκρούς ενώ οι αναφορές που έρχονται από την Νιγηρία κάνουν λόγο για αναρίθμητα πτώματα και εικόνες φρίκης.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα πιθανολογείται πως ήταν αντίποινα στις επεμβάσεις που κάνει ο στρατός για να αποσπάσει από τους ισλαμιστές την πόλη Μπάγκα.

Συνολικά αναφέρεται πως οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον 16 χωριών. Ένας ντόπιος αξιωματούχος που μίλησε στο CNN αναφέρει πως οι μαχητές έφτασαν απροειδοποίητα στο χωρίο Baga και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. "Ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση και εκατοντάδες άλλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ έξω μαίνονταν πόλεμος με εκρήξεις και πυροβολισμούς. Ακόμη και τώρα οι θάμνοι είναι γεμάτοι πτώματα" ανέφερε.

"Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί και καεί ολοσχερώς" ανέφερε ο γερουσιαστής του Borno, Ahmed Zanna στο NBC News. "Όλη η περιοχή καλύπτεται με πτώματα."

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο τραγικός απολογισμός δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ακριβής μια και δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες κάτοικοι που αγνοούνται από την στιγμή που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM