Πάει Βρυξέλλες με νέες προτάσεις η Μέι

Πάει Βρυξέλλες με νέες προτάσεις η Μέι Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με νέες προτάσεις που θα αφορούν το backstop.


Την πληροφορία επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της, στη διάρκεια ενημέρωσης μετά το υπουργικό συμβούλιο.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κυβέρνηση εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις προτάσεις προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Η γενικότερη ιδέα είναι να διασφαλίζεται ότι η Βρετανία δεν θα μείνει στο backstop και για αυτό θα προταθεί χρονικός περιορισμός ή η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την μονομερή αποχώρησή της από το δίχτυ ασφαλείας.

Επίσης, αναμένεται να περιληφθεί στις προτάσεις η αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικές τελωνειακές διευθετήσεις ώστε να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας που συστήθηκε χθες.

Η Μέι δήλωσε στους υπουργούς της ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και ότι οι αλλαγές γύρω από το backstop είναι αναγκαίες όχι μόνο εξαιτίας των αντιρρήσεων μερίδας βουλευτών των Τόρις και του DUP, αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζει το κόμμα των Εργατικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δεν τέθηκε θέμα για παράταση του άρθρου 50.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΑΡΟΝΤΙΤΣΚΙ ΣΚΑΚΙ

Διεθνή / Σκάκι: Πώς οι ατεκμηρίωτες κατηγορίες σε βάρος του Ντάνιελ Ναροντίτσκι οδήγησαν στον θάνατό του

Ο Ντάνιελ Ναροντίτσκι ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες μπλιτζ στον κόσμο - Ο θάνατός του, μετά τις κατηγορίες για απάτη από τον παιδικό του ήρωα, έφερε στην επιφάνεια βαθιά προβλήματα στο χώρο του σκακιού
LIFO NEWSROOM