Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία- Εκτός SWIFT ρωσικές τράπεζες

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία- Εκτός SWIFT ρωσικές τράπεζες Facebook Twitter
GETTY
0

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους σχεδιάζουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία. 

Η ΕΕ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή, με την πρόεδρο της Κομισιόν να ανακοινώνει μεταξύ άλλων πως τίθενται εκτός SWIFT ορισμένες ρωσικές τράπεζες, οι οποίες θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το SWIFT είναι η παγκόσμια οικονομική «αρτηρία» που επιτρέπει την ομαλή και ταχεία μεταφορά χρημάτων εκτός συνόρων.

«Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν την επίθεσή τους στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κόστος στη Ρωσία που θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις οικονομίες μας», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι τράπεζες αυτές θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα βλάψει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Επιπλέον λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα που θα περιορίσουν την πρόσβαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας στις αγορές και στα αποθέματά της, ενώ τίθενται περιορισμοί στη χορήγηση «χρυσών διαβατηρίων» σε Ρώσους υπηκόους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM