Ουκρανικό οινοποιείο, σε περιοχή που βομβαρδίζεται, κέρδισε το χρυσό στον διαγωνισμό Decanter

Ουκρανικό οινοποιείο, σε περιοχή που βομβαρδίζεται, κέρδισε το χρυσό στον διαγωνισμό Decanter Facebook Twitter
0

Ένα μικρό ουκρανικό οινοποιείο, με εγκαταστάσεις σε περιοχή που βομβαρδίζεται από τους Ρώσους, κέρδισε το χρυσό στα Decanter World Wines awards. 

«Δεν μπορώ να πω ότι εκπλαγήκαμε που κερδίσαμε, γιατί το κρασί μας είναι πραγματικά πολύ καλό», δήλωσε η Σβιτλάνα Τσίμπακ, διευθύνουσα σύμβουλος του οινοποιείου Beykush και πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Οινοποιών. 

Είναι η πρώτη χρονιά που ένα ουκρανικό κρασί κερδίζει το χρυσό, σύμφωνα με τον Guardian. Το Beykush βρίσκεται κοντά στην πόλη Οτσακόβ, στην περιφέρεια του Μικολάιβ. Είναι ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην περιοχή. 

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το Beykush συμμετείχε στον διαγωνισμό. Επειδή η εξαγωγή αλκοόλ από την Ουκρανία είναι κάτι ακριβό και δύσκολο και η βίζα για τη Βρετανία ήταν σχεδόν αδύνατη για τους Ουκρανούς μέχρι πρόσφατα, η Τσιμπάκ και η ομάδα της κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν τα μπουκάλια στους κριτές του διαγωνισμού, επισημαίνει ο Guardian. 

Πριν δύο χρόνια έστειλαν κάποια μπουκάλια με Ουκρανό διπλωμάτη που ταξίδευε στο Λονδίνο. Πέρυσι, τα μετέφεραν οδικώς στην Ισπανία και από εκεί τα έστειλαν στη Βρετανία. Φέτος, τα έστειλαν στην Ουγγαρία. Μετέφεραν έξι κασόνια στα σύνορα, ένα κάθε φορά. Αλλά ο άνθρωπος που θα τα μετέφερε από την Ουγγαρία δεν μπορούσε να τα πάει στη Βρετανία. 

Έως τότε, ο πόλεμος είχε ήδη ξεσπάσει, οπότε άλλος φίλος προσφέρθηκε να βοηθήσει. «Ένας Ουκρανός που ζει στο Λονδίνο προσφέρθηκε να πετάξει στην Ουγγαρία με δύο βαλίτσες. Τις γέμισε με 30 μπουκάλια και τα μετέφερε στη Βρετανία», είπε η Τσίμπακ, που πρόσφατα εξασφάλισε εισαγωγέα στη Βρετανία. 

«Η περιφέρειά μας βομβαρδίζεται καθημερινά, οπότε απλά δουλεύουμε όταν μπορούμε», εξήγησε η ίδια. «Υπήρξε ένα διάστημα που δεν είχαμε πρόσβαση στην αποθήκη μας, εξαιτίας των μαχών. Μόλις αποκτάμε πρόσβαση, βάζουμε όσα μπορούμε σε ένα φορτηγό και τα στέλνουμε στη δυτική Ουκρανία», συμπλήρωσε. 

Στον διαγωνισμό Decanter, 18.244 παραγωγοί από όλο τον κόσμο έστειλαν τα κρασιά τους. Η δοκιμή είναι «τυφλή», οπότε οι κριτές δεν είχαν ιδέα ότι η απόφασή τους θα αποτελούσε ένα σπάνιο καλό νέο για κάποιον παραγωγό που έχει πληγεί από τον πόλεμο. Στις 4 Μαρτίου οι διοργανωτές με ανακοίνωση είχαν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχαν ακυρώσει τις συμμετοχές Ρώσων παραγωγών, ενώ οι Ουκρανοί συμμετείχαν δωρεάν.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM