ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ουκρανία: «Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις - Περικυκλώνουν το Κίεβο»

Ουκρανία: «Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις - Περικυκλώνουν το Κίεβο» Facebook Twitter
Φωτ.: Gett Images
0

Πληροφορίες για νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολλές πόλεις καταφτάνουν από τοπικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας, ενώ κλείνουν δύο εβδομάδες ρωσικής εισβολής. 

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ντμίτρο Ζιβίτσκι η πόλη Σούμι επλήγη από νέα αεροπορική επιδρομή. Βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο ενώ πάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς, ανέφερε μέσω Facebook πως του αναφέρθηκαν εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών στον βορρά. «Είτε δοκιμάζουν πόσο ισχυρά είναι τα φυλάκιά μας ή ετοιμάζονται για έφοδο», εκτίμησε ο αιρετός, αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του επιβραδύνουν και ανακόπτουν τη ρωσική επίθεση, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και φέρνουν εφεδρείες.

Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται για να περικυκλώσουν το Κίεβο και ενισχύουν τις θέσεις τους στη Μικολάιφ, ενώ επιθέσεις αναφέρονται στη Χαρκίβ, στην Ιζιούμ, τη Σούμι και την Οχτίρκα, πάντα κατά το επιτελείο.

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ