Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 4 -Έλληνες και ξένοι άμαχοι έφτασαν από την Οδησσό στη Μολδαβία

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 4 -Έλληνες και ξένοι άμαχοι έφτασαν από την Οδησσό στη Μολδαβία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα σήμερα η επιχείρηση «Νόστος 4» για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, της Ουκρανίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τα 25 άτομα, συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας και από εκεί τα ανέμενε κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί ήταν Έλληνες.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία.

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος επιστρέφει στην Οδησσό.

Για την ολοκλήρωση της επιχείρησης εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η επιχείρηση Νόστος 4, η εκκένωση 25 ατόμων (Ελλήνων πολιτών, μελών των οικογενειών τους, καθώς και Ρουμάνων και Φιλιππινέζων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου) από την Οδησσό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Ο Γενικός Πρόξενος επιστρέφει στην Οδησσό, όπου το Γενικό Προξενείο, το μοναδικό κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει την λειτουργία του».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM